Na dan ubistva u Horgošu, Uprava granične policije dobila donaciju od Nemačke

Na dan ubistva u Horgošu, Uprava granične policije dobila donaciju od Nemačke

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad Protokol o primopredaji donacije za Upravu granične policije MUP-a.

Ovim Protokolom Uprava granične policije dobila je 14 brendiranih vozila marke "Dačija daster", kao i 30 ručnih termovizijskih kamera.

Ova donacija će dodatno poboljšati uslove rada i doprineti bržem i efikasnijem izvršavanju zadataka policijskih službenika. Takođe, donacija će doprineti zaštiti državne granice i suzbijanju ilegalnih migracija, kao jednom od strateških prioriteta Srbije i Evropske unije, u kojima se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije već pokazalo kao pouzdan partner – navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar Gašić se zahvalio nemačkoj strani za kontinuirano pružanje donatorske pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju podizanja kapaciteta Uprave granične policije, kao i Uprave kriminalističke policije i Uprave policije.

Donacija je stigla na dan kada je u pucnjavi kod Horgoša prema zvaničnim informacijama iz policije stradalo troje migranata, a jedan je ranjen. Prema nezvaničnim informacijama N1 broj stradalih je veći. Nezvanično ima šet poginulih, a jedno lice je povređeno, i čeka se potvrda te informacije.

Sve se dogodilo rano jutros u blizini naseljenog mesta Horgoš, kod starog napuštenog kompleksa poljoprivrednog kombinata Bačka.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • humanista

    pre 202 dana i 22 sata

    Jedino resenje vrsiti sto cesce kontrole migranata u prihvatnim centrima i zabraniti im ,,turisticke,,setnje po gradovima, oni slobodno setaju van prihvatilista sede u kaficima itd.To je nedopustivo jer ko garantuje da nemaju oruzje kod sebe.Izvrsiti ozbiljnu selekciju migranata, vratiti ih u njihove drzave i samim tim povecati sigurnost nasih gradjana.Nemam ja nista protiv migranata ali incidenti kao ovaj poslednji su sve ucestaliji i tome se pod hitno mora stati na put da ne bi kojim slucajem

    Oceni komentar:
    0
    2