Na Štrandu otvoren novi objekat Gradske biblioteke 

Na Štrandu otvoren novi objekat Gradske biblioteke 

Ljubitelji knjige koji vreme provode na gradskoj plaži Štrand od srede imaju priliku da uživaju u sadržajima Gradske biblioteke u novom, većem i boljem objektu.

Projekat ''Dunavska biblioteka'' realizovan je u saradnji Gradske biblioteke i JКP ''Gradsko zelenilo'', a posetioci Štranda moći će besplatno, tokom avgusta, uz člansku kartu Biblioteke, da iznajme knjige, novine, časopise, i da uživaju u kulturnom programu i edukativnim radionicama.

Otvaranju Biblioteke, između ostalih, prisustvovali su direktor te ustanove Dragan Кojić, osnivač agencije ''Heror Media Point'' Nataša Heror i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Osim što nudi širok izbor pisane reči, ova letnja biblioteka organizuje i brojne kulturne događaje u kojima posetioci Štranda mogu uživati. Takođe manifestacija ''Pod krošnjama na Štrandu'' doprinosi i multikulturalnosti, nudeći učenje brojnih jezika koji se govore u Novom Sadu, na šta smo posebno ponosni – naglasio je Rožić.


Već devetu godinu za redom čitaocima je u letnjoj biblioteci dostupna štampa i na jezicima nacionalnih manjina, posredstvom agencije ''Heror Media Point'', a uz učešće Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija, već šesti put realizuje se manifestacija ''Pod krošnjama na Štrandu''. Radionice u svrhu promocije jezika nacionalnih manjina namenjene su prvenstveno deci uzrasta od 5 do 12 godina, a održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan