Na Univerzitetu u Novom Sadu dodeljene godišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Na Univerzitetu u Novom Sadu dodeljene godišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Prestižno priznanje, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, u četvrtak 27. decembra uručeno je nagrađenima u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Laureat Nagrade "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača za 2018. godinu je dr Veljko Jovanović, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara.

Dobitnica Nagrade "Dr Zoran Đinđić" za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka za 2018. godinu je Miroslava Odalović za master rad "Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta", odbranjen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela u neto iznosu od 300.000 dinara.


Specijalna Nagrada "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača za sveukupan doprinos u nauci uručena je dr Mariji Lesjak, vanrednoj profesorki na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela u bruto iznosu od 100.000 dinara.

Laureatkinja Nagrade najboljem studentu Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2017/2018. godini je Miljana Bigović, koja je sa ukupnom prosečnom ocenom 10,00 završila četvorogodišnje osnovne akademske studije prava, smer unutrašnjih poslova, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada najboljem studentu sastoji se od diplome i novčanog dela od 200.000 dinara.

Prisutne je na početku skupa pozdravio rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić, nakon čega su nagrade obrazlagali profesori i članovi stručne komisije.


Finansijski pokrovitelj svih nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a svečanosti su, pored predstavnika i predstavnica Univerziteta, prisustvovali i brojni zvaničnici Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, predstavnici i predstavnice akademske zajednice i gosti.

Muzički program su izveli članovi i članice Hora Univerziteta u Novom Sadu, uz dirigentsko vođenje prof. dr Bogdana Đakovića.

Izvor: Univerzitet u Novom Sadu

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan