Na Univerzitetu u Novom Sadu dodeljene godišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Na Univerzitetu u Novom Sadu dodeljene godišnje nagrade "Dr Zoran Đinđić"

Prestižno priznanje, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, u četvrtak 27. decembra uručeno je nagrađenima u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Laureat Nagrade "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača za 2018. godinu je dr Veljko Jovanović, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara.

Dobitnica Nagrade "Dr Zoran Đinđić" za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka za 2018. godinu je Miroslava Odalović za master rad "Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta", odbranjen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela u neto iznosu od 300.000 dinara.


Specijalna Nagrada "Dr Zoran Đinđić" za mladog naučnika i istraživača za sveukupan doprinos u nauci uručena je dr Mariji Lesjak, vanrednoj profesorki na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela u bruto iznosu od 100.000 dinara.

Laureatkinja Nagrade najboljem studentu Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2017/2018. godini je Miljana Bigović, koja je sa ukupnom prosečnom ocenom 10,00 završila četvorogodišnje osnovne akademske studije prava, smer unutrašnjih poslova, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Nagrada najboljem studentu sastoji se od diplome i novčanog dela od 200.000 dinara.

Prisutne je na početku skupa pozdravio rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Jakšić, nakon čega su nagrade obrazlagali profesori i članovi stručne komisije.


Finansijski pokrovitelj svih nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a svečanosti su, pored predstavnika i predstavnica Univerziteta, prisustvovali i brojni zvaničnici Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, predstavnici i predstavnice akademske zajednice i gosti.

Muzički program su izveli članovi i članice Hora Univerziteta u Novom Sadu, uz dirigentsko vođenje prof. dr Bogdana Đakovića.

Izvor: Univerzitet u Novom Sadu

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod sahrane bez struje horoskop novosadska policija vremenska prognoza RHMZ jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina gradsko groblje novosađani Vreme u Novom Sadu maturanti Spens vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište betanija bebe servisne informacije bez vode servisne informacije novi sad novorođenčad isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp novosadska toplana isključenja struje Isključenje struje raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija