Napad na Vučića: Pritvor dvojici policajaca posle saslušanja o Potočarima

Napad na Vučića: Pritvor dvojici policajaca posle saslušanja o Potočarima

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje i određen je pritvor dvojici policajaca koji su osumnjičeni za odavanje službene tajne, koja se tiče njihovih aktivnosti prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici u julu 2015. godine, kada se dogodio napad na njega.

Sud je odredio pritvor do 30 dana dok se ne saslušaju svedoci, rekao je za "N1" advokat saslušanih.

Predsednik Sindikata policije "Sloga" Dragan Žebeljan naveo je u saopštenju da su saslušani V.T. i M.D. a da je, prema saznanjima advokata, predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

On je rekao i da se očekuje odluka Višeg suda o tome hoće li se M.D. i V.T. produžiti pritvor, ili će biti pušteni na slobodu.

Ranije je sindikat saopštio da je beogradska policija privela bivše pripadnike Službe za opservacije i dokumentovanje MUP-a Srbije M.D. i V.T. zbog navodnog odavanja službene tajne.

Kako su kazali u Sindikatu za "N1", nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi s obzirom da je V.T. prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije nekoliko meseci, dok M.D. i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odeljenje za opservaciju i dokumentovanje.

M.D. i V.T. su u izjavama za "Aljazeeru Balkans" 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića, piše "N1".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • KOsta

  pre 2094 dana i 20 sati

  kamera ide....ton ide....atentat...holivud!

  Oceni komentar:
  0
  0