NAŠ IZBOR DEŠAVANJA ZA VIKEND: 18. i 19. februar

NAŠ IZBOR DEŠAVANJA ZA VIKEND: 18. i 19. februar

Završetak radne nedelje donosi opuštanje i više vremena za odmor, šetnju, posetu pozorištu, bioskopu ili galeriji, izlazak ili koncert... Kao svoju antistres terapiju ovog vikenda odaberite nešto od događaja koji će se dešavati u Novom Sadu, napunite se pozitivnom energijom i relaksirajte od svega.

Postoje razne mogućnosti kako da provedete nastupajući vikend, a najviše ćete ih naći u našoj rubrici Navigator, u kojoj se objavljuju aktuelna dešavanja u Novom Sadu i okolini, za naredne dane.

Mi smo, pak, izdvojili nekoliko, koja nam se čine posebno zanimljivim.

Evo naših predloga...


IZLOŽBA "MIGRACIJE U UMETNOSTI – UMETNOST MIGRACIJA"

U petak, 18. februara, u 19 sati, u Galeriji Matice srpske otvara se izložba koja spaja nespojivo, atraktivna za publiku različitih opredeljenja – i za one koji vole nove tehnologije, i za one koji vole klasično slikarstvo i savremenu umetnost.


Paja Jovanović, Seoba Srba, 1896, ulje na platnu, 127 × 190,5 cm, Narodni muzej Pančevo

Prvi put na jednom mestu biće prikazana dela vodećih imena nacionalne umetnosti Uroša Predića i Paje Jovanovića, velikana evropske umetnosti El Greka, Elizabet Viže Lebren i Marka Šagala, kao i savremenih umetnika Mladena Miljanovića, Vladana Jeremića, Rene Redle, Safeta Zeca i Taus Makačeve i to u Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture.

Cilj izložbe nije da ponudi određene stavove povodom fenomena migracija, već da kroz selekciju reprezentativnih i zanimljivih primera umetničkog stvaralaštva kreira prostor za društveni dijalog o ovom fenomenu, suočavajući se sa pojmovima poput straha, (odsustva) empatije, (ne)razumevanja, kontradiktornosti i ljudskosti.


KONCERT VASIL HADŽIMANOV BEND SA GOSTIMA

U petak u 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani Novosađani imaju priliku da slušaju fenomenalnog muzičara sa bendom, a verujemo da je ovo sjajna prilika za punjenje pozitivnom energijom. Gosti na koncertu biće vokal Marta Hadžimanov i saksofonista Rastko Obradović.


Fotografija: Predrag Ilic REX

Vasilove ideje o mešavini balkanskih tradicionalnih narodnih ritmova i melodija sa zapadnim, modernim muzičkim stilovima (jazz, funk, world music…) u autorskoj muzici predstavljaju sasvim autentičan i nov pristup fjužn i džez muzici. Te ideje su ga podstakle da osnuje ovaj bend davne 1995. godine, kada su po prvi put snimili svoju muziku i počeli da nastupaju uživo.


HAVANA PARTY


Za sve koji vole da plešu i opuste se uz latino ritam, u subotu, od 16 do 20 časova je plesna žurka uz zvuke i korake salse, baćate i kizombe.

Pokažite plesno umeće i osvojite podijum u Havana Cocktail & Concept Baru, u Mite Ružića 2, gucnite koji koktel, zanjišite kukovima i osetite u nozdrvama miris juga...


FILM "LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM"

U "Areni Cineplex" u okviru "Porodičnog vikenda" možete pogledati film "Leto kada sam naučila da letim" , u subotu 19. i u nedelju, 20. februara.

Uz nežnu priču o odrastanju i pomirenju u novom ostvarenju Radivoja Andrića, svako dete će tokom ovog vikenda dobiti poklon časopis "Neven", a najsrećnije očekuju pokloni iz filma.


Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da letovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce. Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ‘’pa-ka-o’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne. Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje letovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.


SVIRKA BENDA APSOLUTNO ROMANTIČNO

Jedan od najpoznatijih novosadskih bendova u subotu, 19. februara, organizuje veče posvećeno umetnicima koji više nisu sa nama...


Start programa počinje od 17h. Ulaznica je 300 dinara, a mesto održavanja "Dandy Club" (u hotelu "Park").

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan