NAŠA TEMA: Omiljeni pedijatri u novosadskim ordinacijama i domovima zdravlja

NAŠA TEMA: Omiljeni pedijatri u novosadskim ordinacijama i domovima zdravlja

Među svim zanimanjima, pogotovo onim koji podrazumevaju rad sa ljudima, "isplivaju" imena onih koje među našim sugrađanima bije dobar glas. Posvećenost, znanje, strpljenje, ljubaznost i profesionalan pristup pacijentu posebno do izražaja dolazi kod lekara, a pomenute osobine nekako su nam najvažnije kada su u pitanju osobe koje leče – našu decu.

Lekari bilo koje specijalnosti imaju veliku odgovornost, ali smo na decu, ipak, najosetljiviji. Zato se ogroman broj Novosađanki i Novosađana podrobno raspituje kod rodbine i prijatelja za pedijatre koji su stručni, ali i prijatni. Neretko se pitanje "Kog pedijatra mi preporučujete za dete" može sresti i na društvenim mrežama, gde obično usledi poveći broj odgovora.

Iako smo sigurni da je dobrih pedijatara u Novom Sadu mnogo više, ipak su se istakla neka imena za koja mnogi roditelji, naši sugrađani, imaju masovne reči hvale. Njima posvećujemo ovaj tekst, jer polazimo od toga da su simpatije i preporuke malih pacijenata i njihovih roditelja zasluženo stekli.

Prema našem istraživanju, ovo su najomiljeniji novosadski pedijatri.


Dr Marko Nikolić

Kad su u pitanju privatni pedijatri, dr Marko Nikolić je ubedljivo na vrhu liste po broju preporuka zadovoljnih roditelja. Smatraju ga velikim stručnjakom i odličnim dijagnostičarem i opisuju ga kao pažljivog, brižnog, savesnog, detaljnog u pregledina, veoma posvećenog svom poslu koji, prema njihovim rečima, očigledno radi iz ljubavi.

Nikada mi se nije desilo da mi na poziv nije odgovorio. Dešavalo nam se da dete u toku noći dobije temperaturu, pa se i tada se javi na telefon, a prima nas kad god nam zatreba, čak i nedeljom – kaže jedna majka za dr Nikolića, dok druga tvrdi da ih je spasio infuzije i bockanja, te je skoro svaki dan zvao da pita kako joj je dete.

Kao dodatnu pogodnost roditelji opisuju i to da u svojoj ordinaciji doktor uz sebe ima ceo tim lekara specijalista iz raznih oblasti, kao i laboratoriju, pa tako sve možete obaviti na jednom mestu.

Deca ga obožavaju. Dr Nikolić je suvo zlato ovog grada – smatra jedan bračni par koji svoje mališane godinama vodi isključivo kod ovog pedijatra.


Dr Vanja Kurjakov

Odlična iskustva roditelji imaju i sa dr Vanjom Kurjakov, zaposlenom u jednoj od novih privatnih bolnica. Kažu da je posvećena, prijatna, mlada i puna znanja, uvek tu da da savet kad je neka kritična situacija, pa čak i kad je na godišnjem odmoru.

Imam samo reči hvale za dr Vanju Kurjakov, dragu i milu doktorku, punu ljubavi i pažnje prema svojim pacijentima. Ona je spoj stručnosti i profesionalizma s jedne i predivnih ljudskih osobina s druge strane – ocenjuje jedna Novosađanka.

Dr Zoran Bulatović i dr Jelena Stokuća

Predstavljamo ih zajedno jer su ova dva pedijatra – otac i kćerka i oboje su izuzetno cenjeni.

Ordinacija "Dr Bulatović" je, inače, prva privatna pedijatrijska ordinacija u Srbiji, osnovana 1992. godine. Doktor je, takođe, osnivač lekarske komore Vojvodine i prvi predsednik upravnog odbora lekarske komore Srbije.

Dr Zorana roditelji opisuju kao iskusnog lekara, vrsnog dijagnostičara sa puno strpljenja i plemenitog čoveka, a u dr Stokuću brzo su stekli poverenje, zahvaljujući njenoj posvećenosti i znanju. Oboje su, kažu novosadski roditelji, vrlo prijatni i dostupni kad god zatreba, pa čak i praznicima.


Dr Mirjana Lukić

Kada se zatraže preporuke za pedijatra, neizostavno ime koje se pominje bude i dr Mirjana Lukić. Čini se da je doktorkina detaljnost i dobar pristup malim pacijentima ono zbog čega se opredeljuju da male Novosađane dovode baš kod nje.

Ona je konkretna i jasna u dijagnostici i savetima, ne okoliša, strpljivo objasni i beskrajno joj verujemo, jer se nekoliko puta ispostavilo da je odlično uvidela i predvidela tok bolesti. Trudi se da bude maksimalno dostupna, pa smo se više puta dopisivali i kasno noću, a svaki njen savet nam je dragocen – kaže otac dve devojčice, koje odlazak kod doktroke smatraju poput obilaska rodbine.

Dr Galina Gavanski

Da požrtvovanost lekara nema veze sa tim da li radi u državnoj službi ili privatnoj praksi dokazuju i reči hvale za doktorku Doma zdravlja Novi Sad, Galinu Gavanski. Za nju roditelji malih pacijenata tvrde da je najprijatnija osoba i najposvećenija deci.

Ne samo da je doktorka veoma stručna, koncentrisana na posao bez obzira na to da li je ispred ordinacije gužva ili ne i pažljiva, nego je uvek izuzetno ljubazna, prijatna, nasmešena, blaga prema deci. Nekad joj se divim kako ume da zadrži staloženost i osmeh čak i kad je "udar" na ambulantu, u vreme virusa – opisuje je jedna majka.


Dr Jovan Redžek

Njegovom iskustvu mnogi veruju, a kako i ne bi, kad dr Redžek radi preko 40 godina. Njegova privatna ordinacija nalazi se na Telepu, a važi za odličnog dijagnostičara.

Ja sam išla kao dete kod Redžeka, a potom smo kod njega vodili i svu našu decu. Divan je lekar stručnjak, a čak dođe i na adresu – puna je reči hvale jedna od majki koje se "kunu" u dr Redžeka.

Dr Ružica Kerac

Kada se povede polemika o pedijatrima zaposlenim u domovima zdravlja, lepe reči roditelji imaju i za dr Kerac.

Ta žena je anđeo, a uz to je i dobar stručnjak. Jedna je od lekara koji su plemeniti, humani, osećajni i zaista im je stalo do pacijenata – ovako je opisuje jedna od naših sugrađanki.

Dr Gordana Velisavljev

Da je odličan dijagnostičar i pravi stručnjak roditelji vele i za doktorku Velisavljev, koja vodi privatnu polikliniku koja nosi njeno prezime. Ujedno je i neonatolog, pa kod nje vode i sasvim male bebe.

Dr Gordana je bila detetov neonatolog od inkubatora. Veoma je stručna, temeljna i predana, kao i ostali lekari u njenoj poliklinici – preporučuje jedan novosadski tata.


Među hvaljenijim pedijatrima, bez obzira na to da li rade u nekim od novosadskih domova zdravlja ili u privatnim ordinacijama, nalaze se i dr Jelena Vrsajkov, dr Sonja Bašić, dr Svjetlana Dobrijević, dr Snežana Kopčanski, dr Nikulina Mijučić, dr Slavica Rašajski, dr Svetlana Čegar, dr Ljiljana Šarac, dr Slobodan Maričić, dr Olivera Savić, dr Nikola Rudić, dr Aleksandra Ilijević...

Kakva su vaša iskustva? Podelite ih sa našim čitaocima u komentarima ovog teksta.

Oceni vest:
29
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roditelj

  pre 1053 dana i 3 sata

  Mozda ste trebali da obuhvatite samo domove zdravlja, verujem da bi spisak bio prekratak. Naravno da se roditelji okrecu privatnim pedijatrima kad vas u dispanzerima docekaju nestrucno osoblje, losi dijagnosticari, nesigurni u svoje znanje, ali nadmeni i krajnje neprijatni, uvek spremni da svoju odgovornost prebace na jos upitnije osobe na prijemnom u decijoj bolnici.

  Oceni komentar:
  32
  30
 • Bogdan

  pre 1053 dana i 3 sata

  Mislim da je ovo malo ne zahvalna tema. Vecina pedijatara u Novom Sadu su za pohvalu i steta bi bila nekoga izostaviti. Evo recimo preskocen je jako dobar pedijatar dr. Milena Zelenovic. Zena je sjajna sa decom. Godinama idemo kod nje, nikada nije promenila ton ili raspolozenje. Prosto je neverovatno da neko moze uvek biti nasmejan ik smiren bez obzira na situaciju. Zaista izuzetan pedijatar a i covek.

  Oceni komentar:
  6
  73
 • Bilja

  pre 1053 dana i 2 sata

  Doktorka Renata Bijelić Novaković u Rumenačkoj je za svaku pohvalu.
  Privatni doktori su svi super, platiš im pa ti se i posvete.. Osvrnite se na lekare u državnim ustanovama, gde svi znamo kakvo je stanje..
  Dr Bijelić je divna doktorka, i prema deci i prema roditeljima.. Zaista samo reči hvale za nju!!

  Oceni komentar:
  5
  71
 • Mihajlo

  pre 1053 dana i 2 sata

  Vrhunski pedijatar je dr Slobodan Maričić. Uvek raspoložen, sa vrhunskim znanjem.

  Oceni komentar:
  4
  35
 • S

  pre 1053 dana i 2 sata

  Dr Nikola Rudic je najbolji deciji lekar.Strucan, ljubazan, deca ga obozavaju.Daje tacne dijagnoze u sekundi.Dobar covek.

  Oceni komentar:
  1
  26
 • Ljiljana

  pre 1053 dana i 1 sat

  Odlicna je i dr Snezana Kopčanski iz ambulante na Limanu 4. Strucna i uvek nasmejana i raspolozena i nikad ne odbija decu cak i ako nisu zakazani

  Oceni komentar:
  4
  22
 • Iva

  pre 1053 dana i 1 sat

  Dr Siniša Eremić (Petrovaradin)
  Dr Borislav Simeunović (Dečija bolnica)

  Oceni komentar:
  0
  23
 • Nataša

  pre 1052 dana i 23 sata

  Dušanka Vlaović Ugljevičanin radi u DZ Futog, predivna doktora. Brižna, uvek nasmejana i vrhunski specijalista.

  Oceni komentar:
  4
  16
 • Beba

  pre 1052 dana i 22 sata

  Dr Jadranka Crnomarkovic, apsolutno najbolja. Brizna, savesna, odlican strucnjak, uvek posvecena.

  Oceni komentar:
  6
  21
 • Svetlana

  pre 1052 dana i 22 sata

  Najbolja doktorka, sa kojoj imamo iskustva 10 godina i koju smatramo za porodičnu doktorku je bez premca dr Milena Zlenović. Posvećena deci i uvek spremna da izadje u susret i pored velikih guzva u domu zdravlja, Mali pacijenti su joj na 1. mestu. Moj trojac joj neizmerno veruje, kao i mi rodtelji.

  Oceni komentar:
  3
  33
 • Operativac

  pre 1052 dana i 19 sati

  Što se svih lekara tiče računica je jasna, ako imaju korist od tebe imaćeš odličan tretman i privilegije ako nemaju možeš samo da očekuješ viku, šikaniranje i izbegavanje. Ovo je kao plaćena reklama za pojedine pedijatre...

  Oceni komentar:
  30
  19
 • Marjana

  pre 1052 dana i 19 sati

  Moje odusevljenje takodje ide dr Mileni Zelenovic.Veliki covek,godinama nas lekar,jedno predivno,predivno stvorenje.

  Oceni komentar:
  3
  29
 • Milica Šiljegovic

  pre 1052 dana i 19 sati

  Dr Alimpic Pantic koja radi na Novom Naselju, izuzetno prijatna, strpljiva, i uvek ima smiren i blag ton glasa. Sve pohvale

  Oceni komentar:
  0
  23
 • Novosadjanka

  pre 1052 dana i 18 sati

  Nas glas za Marka Nikolica, fenomenalan strucnjak.

  Oceni komentar:
  20
  9
 • Oliver Nedeljkovic

  pre 1052 dana i 17 sati

  Dr Milena Zelenovic nepravedno izostavljena! Jedan od najboljih decijih pedijatara u N.Sadu!

  Oceni komentar:
  3
  30
 • Maki

  pre 1052 dana i 17 sati

  Ja sam kod izvikanog Marka Nikolica bila jednom i nikad vise. Bebu od 2 meseca je poslao u decju bolnicu na snimanje necega sto se pre svega RTG snimkom ne moze videti, da bi na kraju u razgovoru sa dr kod kog nas poslao konstatovao da je suvise mali. Dzabe mi je zracio dete staro dva meseca jer nije hteo da konsultuje specijalistu, nego je samouvereno on odredio nacin dijagnostike. Od frke koju mi je napravio na kraju nam ni kontrolu nije zakazao. Tresla se gora, rodio se mis. Posle sam sama nasla specijalistu i odvela dete tamo gde treba. Dr Nikolicu daleko lepa kuca. Izvikan i prepotentan. Ima i u DZ odlicnih lekara. Ne treba meni pedijatar da mi cvrkuce jer zna da ce dobiti 3-4 crvene za pregled, nego mi treba srrucnjak koji stoji iza svojih reci i dijagnoza. A dr Nikolic nije cak ni cvrkutao nego me isprepadao, pa kad je shvatio da cu mu se onesvestiti tamo u ordinaciji poceo da ublazava svoje gluposti. Najgore iskustvo za sve pare.

  Oceni komentar:
  4
  40
 • Natasa

  pre 1052 dana i 16 sati

  Dr Bratic (Dom zdravlja Zmaj Ognjena Vuka) uvek temeljna, iskrena i stalozena. Svaka pohvala

  Oceni komentar:
  2
  12
 • Gordana

  pre 1052 dana i 14 sati

  Dr Jasna Sumar,ZOV ,izuzetno strucan lekar,dobar dijagnosticar ,a deca je vole.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Svetlana

  pre 1052 dana i 5 sati

  Dr Milena Zelenović zaslužuje da se nađe na ovoj listi, iznenađena sam da nije pomenuta.

  Oceni komentar:
  4
  22
 • Dobrivoje

  pre 1052 dana i 1 minut

  Deca rastu, već su punoletna, a mi i dalje za savete se obraćamo dr Mijučić, sjajan pre svega čovek.

  Oceni komentar:
  2
  13
 • Roditelj1

  pre 1051 dan i 16 sati

  Mi imamo jako lose iskustvo sa dr Nikolicem. Poneo se vrlo neodgovorno i sujetno. Prvo je tvrdio da detetu nije potreban antibiotik koji mu je drzavni pedijatar prepisao, pa je nakon toga isto prepisao antibiotik samo drugi, verovatno da ne bi priznao da je prethodni kolega bio u pravu. Nakon moje poruke da dete povraca sirup, nije imao ideju o kom detetu i sirupu pricam, a kada sam mu sledeci dan rekla da je detetu temperatura preko 40 i da ne znam sta da radim jer nece da popije paracetamol, rekao je da mu se eventualno prepise antibiotik (koji je dan ranije prepisao i za koji sam mu pisala da povraca). Nije mi rekao da joj dam cepic, sto ja kao majka prve bebe uopste nisam morala da znam.
  Pre toga je dete slao na nepotrebne analize, koje uopste nemaju smisla za detetov uzrast (npr. alergo testovi detetu od 6 meseci).
  Zbog svega ovoga obilazimo ga u sirokom luku.

  Zato bih pohvalila dr Andriju Sreka, a posebno dr Slavicu Rasajski koja, iako radi drzavno, na svako pitanje ima odgovor, izuzetno je ljubazna i srdacna! Divna doktorka koja uvek nadje vreme za svoje male pacijente, u koliko god guzvi bila!

  Oceni komentar:
  5
  32
 • Daniela

  pre 1051 dan i 15 sati

  Zaboravili ste dr. Tatjana Saravolac, a zaslužuje svaku pohvalu i preporuku.

  Oceni komentar:
  1
  19
 • Mama

  pre 1051 dan i 7 sati

  Od gore navedenih imali smo kontakt sa Dr Kurjakov i divna je zena. Kod Dr Basic idemo povremeno privatno jer imamo privatno zdravstveno i takodje je zena na mestu, puna iskustva, vedra, zabavna i bas zna sa decom. Sad nam je u domu zdravlja pedijatar Dr Dobrijevic i skroz smo zadovoljni, kao da sam dosla da se ispricam sa mamom o detetu nikad nadobudna, prijatna, dostupna. Takodje Dr Zelenovic nam je uskocila par puta kad je bilo hitno u DZ i takodje zena na mestu, mada sa prethodnom doktorkom koja nam je bila pedijatar nismo preterano bili zadovoljni (otisla u penziju), pa kad te doceka neko sa osmehom i normalnim stavom prosto se iznenadis

  Oceni komentar:
  1
  11
 • Natalija

  pre 1050 dana i 16 sati

  Takodje pohvaljunemo dr Slobodana Maričića izvrstan stručnjak. Pohvale i za dr Kurjakov. Ko voli svoj posao posvećen mu je i nije mu teško ništa.

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Jelena

  pre 1050 dana i 3 sata

  Samo koristimo priliku da pohvalimo doktorku Rasajski i da joj se zahvalimo. Naše dvoje dece je kod nje i kada je doneta odluka da će se pedijatri ispratiti dete do 18 a ne samo do 7 godine bilo nam je bas drago. Odličan pristup, uvek raspolozena i pristupacna, pravi pedagog i psiholog u najpozitivnijem smislu. Stručnost, predanost, temeljnost i posvećenost deci. Sve preporuke.

  Oceni komentar:
  2
  8
 • Ivana

  pre 1049 dana i 23 sata

  Mi smo na zalost sa prvim detetom imali jako lose iskustvo sa pedijatrom u Beogradu, a onda smo se preselili u Novi Sad i slucajno "upali" kod doktorke Svetlane Kuzmanovic. Duboki naklon i postovanje za pedijatra kao sto je nasa dr. Ceca.

  Oceni komentar:
  3
  10
 • Bojan

  pre 1049 dana i 23 sata

  Dr Svetlana Kuzmanović fenomenalna doktorka.....

  Oceni komentar:
  4
  5
 • NV

  pre 1046 dana i 17 sati

  Kao neko ko je radio uz pedijatre,mogu da kazem da roditelji nisu kompetentni niti su validni da proglase nekog za dobrog pedijatra.Isto Tako tvrdim da pedijatara ima puno,a ustvari malo!Ko razume shvatice!!!

  Oceni komentar:
  6
  22
 • Mama

  pre 1046 dana i 17 sati

  Preporuka za dr Zelenovic. Sjajna žena, odličan dijagnosticar, temeljna, kulturna. Nije od onih lekara koji će kljukati dete antibioticima bez potrebe.

  Oceni komentar:
  2
  9
 • NV

  pre 1046 dana i 17 sati

  Medju privatnim pedijatrima je najmanje dobrih.Privatni pedijatar ce da vas zove svaki dan da pita kako vam je dete jer nije siguran u svoje znanje I u stalnom je strahu dai je dobro postavio dijagnozu!!!

  Oceni komentar:
  9
  5
 • NV

  pre 1046 dana i 17 sati

  Najbolje pedijatri odgovorno tvrdim,jako strucni Dr Zelenovic Milena,Dr Tanja Saravolac,Dr Miroslava Alimpic Pantic!!!A od pedijatara koji su u penziji Dr Miroslava Tubic,Dr Sonja Basic,Dr Svetlana Stefanovic!!!

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Mama

  pre 1044 dana i 15 sati

  Dr Bulatović od prvog dana,ume da sasluša,posavetuje odličan kontakt sa detetom,šali se sa decom i zna kada je panika da umiri i ulije sigurnost i uvek je tu bio za nas ,čovek koji je posvećen svom poslu .

  Dr Mijučić odličan lekar i dobar čovek !

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Senka

  pre 981 dan i 14 sati

  Naša draga dr Vanja❤️

  Oceni komentar:
  0
  3
 • NS mama

  pre 946 dana i 16 sati

  Jako lose iskustvo sa dr Nikolicem. Promasio nam je dijagnozu i zapustio bebu, sumnjam u njegovu strucnost, da nas drzavna dr nije uputila u Decju bolnicu ko zna kako bi prosli. Tamo su nam divni dr i sestre pomogli i otklonili sve probleme a za svog nekadasnjeg kolegu samo odmahuju rukom. Dr pravi famu oko samog sebe, brendira svoje ime, zapravo mu je dijagnostika vrlo maglovita, dvolican covek, neljubazne i neprofesionalne sestre, sve u svemu zaobidjite ga. Svoje pare mozete trositi i na drugom mestu ionako ce neko drugi vaditi fleke njegove nestrucnosti.

  Oceni komentar:
  3
  15
 • Danijela

  pre 936 dana i 6 sati

  Dr Obradović u Petrovaradinu, profesionalna, požrtvovana i uvek spremna da pomogne.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Marija Dutina

  pre 866 dana i 5 sati

  Ordinacija Dr. Marko Nikolic je očajna dno dna čekala sam 3 dana zakazivanje . Prvi dan su mi rekli da zovem sledeći , drugi dan ista situacija da su prebukirani treći dan su rekli posto je u pitanju novi pacijent da ga neće primiti u medjuvremenu mu se kašalj puno pogoršao .

  Oceni komentar:
  3
  7
 • Milena

  pre 821 dan i 8 sati

  Ne znam na osnovu čega su izdvojena ova imena a nije spomenuta npr. dr Milena Zelenović, vrhunski stručnjak i generalno divna osoba, jedna od retkih koja nije napustila državni dom zdravlja.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Jelena

  pre 585 dana i 15 sati

  Doktorka Snjezana Ilic deciji pulmolog je strucna, posvecena, detaljna, a pre svega humana!

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Angie

  pre 559 dana i 23 sata

  Mi smo bili izuzetno zadovoljni nasim pedijatrom u Temerinu dr Nebojsa Golic. Sve pohvale za njega. On je sada zaposlen u privatnoj ordinaciji.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Građanin Toša

  pre 559 dana i 18 sati

  Najbolji i najpoznatiji pedijatar u ovom gradu sada i zauvek je pokojni dr Petar Mikić poznatiji kao čika Braca.

  Oceni komentar:
  1
  10
 • milena

  pre 371 dan i 1 sat

  Dr Slobodan Maričić, vrhunski stručnjak, fenomenalan dijagnostičar, siguran u sebe i svoje znanje, sposoban da reši zdravstveni problem koji dete ima. Pedijatar po meri svakog deteta.Neko ko poseduje i ljudske kvalitete i ogromno znanje, operisan od sujete,ne unosi nemir u uplašenog roditelja, već mu maksimalno olakšava i uliva poverenje svojim ponašanjem i postupcima, plus izuzetno kulturan i vedar čovek, koji zaista voli svoj posao i perfektno ga obavlja.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Nina

  pre 327 dana i 23 sata

  Dr Vesna Šumar,diana osoba I duvan lekar.

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Olja

  pre 115 dana i 23 sata

  Ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka je bila noćna mora. Dr A*** cenzurisano ***ć za izbegavanje! Svaki put posle odlaska tamo, čekanja od više sati i vraćanja kući bez ikakve terapije, završavali smo provatno kod Dr Jove Redžeka. Kad sam poludela, pitala sam Dr I*** cenzurisano ***ć za šta plaćam doprinos za zdravstveno kada me pravi ludom svaki put, nakon čega sam promenila lekara i našla ljubaznu dr Ivanu Milojević. Nažalost, Dr Jova je otišao u penziju a Dr Ivana je dala otkaz, pa ponovo tražimo pedijatra1

  Oceni komentar:
  1
  0
 • Petrasin

  pre 60 dana i 8 sati

  Pa ovi pedijatri nisu radili okolinu Novog Sada, nema pedijatara koji su radili sela. Gde je naša obožavana, divna iskusna i najstručnija Dr.Mirjana Milošević Mrkobrad, koja je radila Rumenku, Kać, Stepanovićevo, Futog, a sada je u privatnoj klinici.

  Oceni komentar:
  0
  3