“Nissan Navara” na Poljoprivrednom sajmu: Najsnažnije pikap vozilo u svojoj kategoriji

“Nissan Navara” na Poljoprivrednom sajmu: Najsnažnije pikap vozilo u svojoj kategoriji

Posetioci ovogodišnjeg 83. međunarodnog poljoprivrednog sajma u prilici su, da se na zajedničkom štandu kompanija Auto-Marton i Sogelease (Soželiz), smeštenog u blizini sajamske fontane, upoznaju sa "Nissan Navarom" koji je proglašen za najbolje pikap vozilo Evrope za 2016. godinu. Specijalno finansiranje i cene, koje važe tokom cele godine, je ono što privlači najveći broj zainteresovanih, koji na licu mesta mogu da saznaju koje su najnovije tehničke mogućnosti ovog četvorotočkaša.

Oskar Marton, direktor i jedan od vlasnika subotičke firme Auto-Marton, koja prodaje Nissanove automobile, rekao je da se radi o vozilu za pet osoba koje se registruje kao teretno, i da kupac koji je u sistemu PDV-a dobija povraćaj poreza na dodatu vrednost.

- Sa tehničkog aspekta posebno je interesantan za poljoprivredne proizvođače jer je velika nosivost tovarnog dela (1 tona), koji je odvojen od putničkog, što mu omogućuje višenamensku funkciju jer neugodni mirisi ne ulaze u kabinu. Spada u najsnažnije pikap vozilo u svojoj kategoriji jer mu je vučna sposobnost tri i po tone – priča Marton i nastavlja: - “Nissan Navara” ima puno novih tehničkih rešenja pošto se radi o novom modelu. Posebno bih istakao sistem kamera (ukupno četiri na vozilu) i navigaciju koja prekriva celu Evropu. Takođe treba naglasiti da umesto gibnjeva vozilo ima opruge sa multilink sistemom (sa sponama) koje omogućuju udobniju vožnju.

Marton kaže da nude specijalne uslove finansiranja i cene koje važe za celu godinu.

- Imamo takozvano Nissan finansiranje u saradnji sa lizing bankom Soželiz. Obezbedili smo finansiranje sa kamatnom stopom od 2.99 odsto na godišnjem nivou za poljoprivrednike, za pravna i fizička lica. A za poljoprivrednike postoji i mogućnost plaćanja u tromesečnim i šestomesečnim ratama –  objašnjava Marton.

Naš sagovornik pozvao je sve zainteresovane kupce da dođu u salon automobila Auto-Marton u Subotici (Batinska 6), i, da nakon prethodno zakazane test vožnje, provozaju test vozilo “Nissan Navara” i tako saznaju zašto je postao pikap godine u Evropi za 2016. godinu.

Porodična firma Auto-Marton ima dugu tradiciju popravke i prodaje automobila. Osnovana je 1976. godine kao auto servis za sva vozila, a posle 13 godina  uspešnog rada sklopljen je ugovor sa renomiranim japanskim proizvođačem automobila Nissanom. Prvi Nissan je prodat u Decembru 1989. godine, i to je tada bio prvi automobil te marke koji je prodat u istočnoj Evropi.

- Moj otac Ištvan Marton započeo je ovaj posao pre 40 godina. Radionica je bila pored porodične kuće, tu smo moj brat David i ja provodili puno vremena i nekako je bilo normalno da nastavimo očevima stopama. Danas nas dvojica zajedno vodimo firmu i ona se sastoji od servisa i od auto-salona. Kao diplomirani ekonomista obavljam funkciju direktora i vodim prodaju dok je moj brat, stručnjak za auto mehaniku i elektroniku, zadužen za servis. Popravljamo sve marke automobila i prodajemo auto delove za sva japanska vozila. Auto-salon se bavi prodajom novih Nissanovih vozila i prodajom polovnih vozila iz sistema staro za novo – priča Marton.

Ova kompanija danas pokriva prodaju Nissanovih modela sve do glavnog grada Srbije, tako da  60 odsto kupaca dolazi iz Beograda i Novog Sada.

 Zaposleni su kvalifikovani i obučeni po visokim standardima Nissana i Auto-Martona.

- Naši radnici su stručni i stalno se usavršavaju. Pratimo sve tendencije u turbulentnoj auto industriji. Radi se o grani privrede koja se izuzetno brzo razvija, i onaj ko izgubi korak teško može da se sustigne. Visok kvalitet naših usluga rezultat je dugogodišnjeg iskustva i neprestane edukacije – zaključuje Oskar Marton.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan