Novi Sad dobio strategiju ozelenjavanja gradskih površina

Novi Sad dobio strategiju ozelenjavanja gradskih površina

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a u cilju povećanja zelenih površina, obrazovan je Savet Gradonačelnika Grada Novog Sada za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, prevashodno urbanih celina.

Zadatak Saveta je da analizira stanje zelenih površina, predlaže mere za unapređenje stanja u pogledu povećanja ukupne ozelenjene i pošumljene površine, za bolju koordinaciju radova koji se izvode u Gradu Novom Sadu, a utiču na zelene površine i predlaže izradu projekata i strateških dokumenata značajnih za zelene površine.

Članovi Saveta su profesori Poljoprivrednog fakulteta i stručnjaci Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, predvođeni prof. dr Sašom Orlovićem, a administrativne poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za komunalne poslove, prenosi Kabinet gradonačelnika.

Cilj nam je da Novi Sad zaista postane zeleni grad koji uvažava protokole zaštite životne sredine i visoko vrednuje ekološke teme. Pomoć najstručnijih lica na tom polju nam je više nego dobro došla, i očekujem da će formiranje Saveta uskoro pokazati svoju opravdanost kroz konkretne akcije i projekte sa očiglednim rezultatima na planu unapređivanja zelenila na teritoriji našeg grada – istakao je tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 1482 dana i 19 sati

  Prvo secete nemilosrdno zelenilo po gradu, onda formirate strucni tim koji treba da pomogne u ozelenjavanju... pa ovo je tragikomicno. Grad se pretvorio u smetliste, sakupljaci sekundarnih sirovina prave svinjac po ulicama i demoliraju kontejnete, ono malo zelenila sto ima unistava se i pretvara u parkinge... “Cveta ekologija” u nasem gradu, jos samo fali ova grupa strucnjaka koja ce da muze pare, pored kojekakvih komunalaca, cuvara kontejneta i slicnih...

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Milan

  pre 1482 dana i 6 sati

  A na Bulevaru oslobođenja upravo iscrtavaju zelenu površinu i pripremaju za betoniranje. Pravi se košarkaški teren. U pravi čas, u jesen, da deca uživaju u uličnom basketu tokom zimskih dana. A kiseonik... koga briga za to.

  Oceni komentar:
  0
  3