Novi Sad dobio strategiju ozelenjavanja gradskih površina

Novi Sad dobio strategiju ozelenjavanja gradskih površina

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a u cilju povećanja zelenih površina, obrazovan je Savet Gradonačelnika Grada Novog Sada za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, prevashodno urbanih celina.

Zadatak Saveta je da analizira stanje zelenih površina, predlaže mere za unapređenje stanja u pogledu povećanja ukupne ozelenjene i pošumljene površine, za bolju koordinaciju radova koji se izvode u Gradu Novom Sadu, a utiču na zelene površine i predlaže izradu projekata i strateških dokumenata značajnih za zelene površine.

Članovi Saveta su profesori Poljoprivrednog fakulteta i stručnjaci Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, predvođeni prof. dr Sašom Orlovićem, a administrativne poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za komunalne poslove, prenosi Kabinet gradonačelnika.

Cilj nam je da Novi Sad zaista postane zeleni grad koji uvažava protokole zaštite životne sredine i visoko vrednuje ekološke teme. Pomoć najstručnijih lica na tom polju nam je više nego dobro došla, i očekujem da će formiranje Saveta uskoro pokazati svoju opravdanost kroz konkretne akcije i projekte sa očiglednim rezultatima na planu unapređivanja zelenila na teritoriji našeg grada – istakao je tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jelena

  pre 9 dana i 3 sata

  Prvo secete nemilosrdno zelenilo po gradu, onda formirate strucni tim koji treba da pomogne u ozelenjavanju... pa ovo je tragikomicno. Grad se pretvorio u smetliste, sakupljaci sekundarnih sirovina prave svinjac po ulicama i demoliraju kontejnete, ono malo zelenila sto ima unistava se i pretvara u parkinge... “Cveta ekologija” u nasem gradu, jos samo fali ova grupa strucnjaka koja ce da muze pare, pored kojekakvih komunalaca, cuvara kontejneta i slicnih...

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Milan

  pre 8 dana i 14 sati

  A na Bulevaru oslobođenja upravo iscrtavaju zelenu površinu i pripremaju za betoniranje. Pravi se košarkaški teren. U pravi čas, u jesen, da deca uživaju u uličnom basketu tokom zimskih dana. A kiseonik... koga briga za to.

  Oceni komentar:
  0
  3
sahrane novi sad groblje štrand betanija jkp lisje raspored sahrana novi sad hrana bez struje elektrovojvodina lisje vremenska prognoza opens distrikt opens 2019 Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad novosadsko porodilište Spens servisne informacije almaško groblje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina gradsko groblje servisne informacije novi sad sahrane radosne vesti bebe isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bez vode