Novi Sad: Skupština grada usvojila izmene i dopune više urbanističkih planova

Novi Sad: Skupština grada usvojila izmene i dopune više urbanističkih planova

Odbornici i odbornice gradskog parlamenta, na sednici održanoj 14. maja, najviše su raspravljali o urbanističkim regulacionim planovima, njihovim izmenama i dopunama. Neki od tih planova doneti su i pre više od 10 godina.

Usvojeni regulacioni planovi, njihove izmene i dopune, tiču se, između ostalog, povećanja spratnosti zgrada, novog izgleda Sportskog centra "Sajmište", kao i gradnje stanova za pripadnike vojske i policije na Detelinari. U opoziciji smatraju da politika grada, kada je o urbanizmu reč, nije dobra, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Ne vodimo računa o parking mestima, imamo ih malo, ne vodimo računa o zelenim površinama. Podsetiću vas samo da je evropski standard negde oko 25 posto teritorije da je pod zelenim površinama u jednom gradu. U Novom Sadu ima između 5 i 15 odsto – rekao je Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke.

- Odgovorno tvrdimo, i to smo rekli i na prošloj skupštini, mi iz Srpske radikalne stranke iza toga čvrsto stojimo, da će grad već za 10-15 godina doći u takve urbanističke probleme da jednostavno neće moći da ih reši – naglasio je Lazar Kanjerić iz Srpske radikalne stranke.

Planovi koji su usvojeni danas, datiraju još iz 2006. godine, rekao je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, dodajući da je sasvim normalno da se Novi Sad, koji nosi titule evropskih prestonica kulture i omladine, širi i razvija. Tome doprinosi i povećan broj stanovnika, ali i turista, objašnjava on.

- Moramo da se vratimo malo u prošlost, da vidimo šta su problemi, i naravno da ne možemo da rešimo urbanističke probleme za godinu, dve ili tri, ali idemo u smeru da rešavamo urbanističke probleme, i ono što je jako važno, idemo na pravimo nove urbanističke probleme, dakle, sve što gradimo, ide u skladu sa zakonom, za sve obezbeđujemo dovoljan broj parking mesta, što je najvažnije, na parcelama, sa podzemnim parkinzima – kazao je Kružević.

Odbornici i odbornice gradskog parlamenta, između ostalog, usvojili su i odluku o postavljanju spomen-obeležja olimpijcu i arhitekti Momčilu Tapavici, kao i Izveštaj o investicijama "Parking servisa" u prošloj godini.

Kompletan Dnevni red XXXV sednice Skupštine Grada Novog Sada može se pogledati ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan