Novi Sad u januaru posetilo više turista nego lane

Novi Sad u januaru posetilo više turista nego lane

U periodu novembar-decembar 2017. godine, Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) je sprovela kampanju pod nazivom "Zimska fantazija u Novom Sadu". Ova kampanja je imala za cilj da privuče domaće i strane turiste u Novi Sad za vreme novogodišnjih i bozićnih praznika.

Kroz promociju na radiju i teve stanicama, internet portalima i društvenim mrežama predstavljeni su i brojni programi i aktivnosti, kao i manifestacije koje su već tradicionalno organizovane na glavnom gradskom trgu i u Dunavskom parku.

"Winterfest" i "Ledena šuma" kao i organizacija dočeka dve Nove godine su zasigurno uticali na porast broja dolazaka i noćenja domaćih i stranih turista, a čemu svedoči i zvanična statistika Republičkog zavoda za statistiku. Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u januaru 2018. godine ukupno je boravilo 10% više turista nego januara 2017.godine. U januaru ove godine ukupno je ostvareno 22,6% više noćenja nego istog meseca prethodne godine. Od toga domaći turisti su ostvarili 7,8% više noćenja, a strani čak 31,2% više noćenja nego januara 2017. godine.

Na osnovu podataka dobijenih od svih 25 hotela sa teritorije Novog Sada i 5 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u januaru 2018. najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Kine, Nemačke, Mađarske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Informator TONS o kulturnim dešavanjima u gradu tokom marta meseca možete preuzeti OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan