Novi Sad u januaru posetilo više turista nego lane

Novi Sad u januaru posetilo više turista nego lane

U periodu novembar-decembar 2017. godine, Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS) je sprovela kampanju pod nazivom "Zimska fantazija u Novom Sadu". Ova kampanja je imala za cilj da privuče domaće i strane turiste u Novi Sad za vreme novogodišnjih i bozićnih praznika.

Kroz promociju na radiju i teve stanicama, internet portalima i društvenim mrežama predstavljeni su i brojni programi i aktivnosti, kao i manifestacije koje su već tradicionalno organizovane na glavnom gradskom trgu i u Dunavskom parku.

"Winterfest" i "Ledena šuma" kao i organizacija dočeka dve Nove godine su zasigurno uticali na porast broja dolazaka i noćenja domaćih i stranih turista, a čemu svedoči i zvanična statistika Republičkog zavoda za statistiku. Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u januaru 2018. godine ukupno je boravilo 10% više turista nego januara 2017.godine. U januaru ove godine ukupno je ostvareno 22,6% više noćenja nego istog meseca prethodne godine. Od toga domaći turisti su ostvarili 7,8% više noćenja, a strani čak 31,2% više noćenja nego januara 2017. godine.

Na osnovu podataka dobijenih od svih 25 hotela sa teritorije Novog Sada i 5 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u januaru 2018. najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Kine, Nemačke, Mađarske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Informator TONS o kulturnim dešavanjima u gradu tokom marta meseca možete preuzeti OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci Isključenje struje isključenje vode novosadska policija crna hronika RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad bez vode raspored sahrana i ispraćaja bebe vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište preminuli novi sad dnevni horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje elektrovojvodina servisne informacije novi sad novosađani betanija isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija sremski karlovci novorođenčad Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad raspored sahrana novi sad