Novosađani i stanovnici okolnih mesta sakupili pomoć za žrtve zemljotresa u Turskoj

Novosađani i stanovnici okolnih mesta sakupili pomoć za žrtve zemljotresa u Turskoj

Humanitarna pomoć za žrtve zemljotresa u Turskoj koja je tokom ove nedelje prikupljana u novosadskom kafiću "Crni ovan”, već je prosleđena ka Beogradu odakle će biti otpremljena u najrazorenija područja.

Organizatori akcije bile su studentkinje Stanislava Stojkov koja je završna godina na studijama Turizma na PMF-u u Novom Sadu i Magdalena Jevđić, studentkinja master studija na Akdeniz univerzitetu u Antaliji.

Magdalena je tokom zemljotresa srećom bila u Srbiji, ali odmah se dala na posao i u saradnji sa kolegama iz "Yunus Emre" instituta u Beogradu pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Tursku.

Kampanju je pokrenula preko društvenih mreža i naišla na odličan odziv.

Vrlo sam zadovoljna odzivom ljudi iz Novog Sada i okoline. Prvo smo prikupljali zimsku garderobu za odrasle i decu, a onda smo dobili informaciju od turske ambasade da su potrebni dušeci, ćebad, agregati, lampe, grejalice i satori, pa smo posle akcenat stavili na te stvari – kaže Jevđić.


Smatra da je u čitavoj katastrofi jedina dobra vest to da se ceo svet udružio da pomogne. 

Kada smo pokrenuli ovu akciju na području Srbije i Balkana, shvatila sam koliko smo svi jedno kada dođe do ovakvih nevolja – rekla je mlada studentkinja.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan