NOVOSAĐANI: Marijana je yumeiho terapeut, a njena office masaža preporodi zaposlene

NOVOSAĐANI: Marijana je yumeiho terapeut, a njena office masaža preporodi zaposlene

Ona je među malobrojnim novosadskim terapeutima koji rade yumeiho masažu na strunjači, uz tehniku tajlandskog istezanja, a potpuni hit je njena office masaža na stolici, pri čemu dolazi u firme i u pauzama masira zaposlene.

Marijana Anđelković rođena je 1969. godine u Novom Sadu, a ceo život je na Detelinari. Nakon završene Karlovačke gimnazije, radila je u Novosadskoj, odnosno Erste banci, sve do prošle godine. Od detinjstva udomljava životinje i pomaže im na razne načine, a učestvuje i u drugim humanitarnim akcijama. Majka je jedne ćerke i baka petoipogodišnjeg unuka. Poslednju deceniju je yumeiho terapeut, a njene masaže na podu pomažu mnogim našim sugrađanima koji pate od raličitih bolova. Odnedavno, firmama nudi privlačnu uslugu – petnaestominutnu masažu zaposlenih u pauzama, na terapeutskoj stolici.


Neke 1994. počela sam da se bavim tai čijem, kod karatiste Dragana Petrovića, što je u našem gradu tad bilo potpuno novo i nepoznato. Posle godinu, dve prešla sam na jogu, kod Olge Krstić Šešelje, tadašnje direktorice "Svetine" gimnazije, koja je donela jogu u tadašnju Jugoslaviju. Tad sam imala malo dete i, kao samohrani roditelj, puno obaveza, pa sam vežbala od kuće i bila izuzetno disciplinovana. Do dana današnjeg, svakodnevno radim jogu – kaže Marijana za portal Moj Novi Sad.

Mnogo voli životinje, pa ih je često primala na privremeni smeštaj, a sada ima jednu staru macu, Mišku. Takođe, pomaže udruženjima koji se time bave, a radila je i masaže za pomoć životinjama. Upravo preko te ljubavi prema njima, saznala je i za ovo čime se danas uspešno bavi. Tako je upoznala i Lasla Boku, koji je u Temerinu držao azil "Dobra nada", a pritom se bavio masažama i vodio "Garuda centar".

Laslo je bio jedan predivan čovek, koji je ostavio pečat na svakog ko ga je znao. On je doneo yumeiho masažu kod nas i počeo da drži obuke, od čega je sav prihod koristio za održavanje azila. Završila sam tu obuku sa velikim zadovoljstvom, imala puno prakse i počela da time da se bavim – priseća se novosadska terapeutkinja.

Iako je za yumeiho masažu čula još devedesetih godina od prijatelja sa joge, tek kada se njena ćerka udala 2015. godine, našoj sagovornici ostaje dosta slobodnog vremena da se nečemu posveti.

Yumeiho je osmislio jedan Japanac, gde je sistematizovao manuelne terapije sa Dalekog istoka i izvukao njihovu srž. Masaža se radi isključivo na podu, jer podrazumeva jak pritisak. Služi prvenstveno za poboljšanje statike tela, da se cela postura popravi. Pomaže kod skolioze, bolova u zglobovima, išijasa, glavobolje, bolova u vratu, menstrualnih bolova... Vraća se simetrija tela i vitalnost organizma – objašnjava Anđelković.


Ova vrsta masaže je, takođe, i odličan detoks, kao i limfna drenaža, a pokreće dotok energije. Radi se bez ulja, preko odeće, a traje najmanje sat vremena. Nakon nje, Marijana obavlja i istezanje.

Kod nas nema puno yumeiho masera, ali je na zapadu ova metoda vrlo popularna i skupa, jer je najzahtevnija za terapeuta. Novosađani gotovo da i ne znaju za ovu vrstu masaže, ali kad je probaju, osete veliko olakšanje – naglašava ona.

Može da se radi svim generacijama, kako ona kaže, od 7 do 77 godina, pa i onima se degenerativnim promenama na kičmi.

Kad je njena ćerka bila u drugom stanju, Marijana je osmislila i program za trudnice, od prvog do poslednjeg dana, pa i nakon porođaja. Ovo je veoma značajno, jer je trudnicama izuzetno opterećen ceo skelet, posebno kičma i noge i masaža im mnogo pomaže.


Najnovija u mojoj ponudi je office masaža. O tome sam razmišljala još dok sam radila u banci, s obzirom na to da je onima koji na poslu puno sede ili stoje masaža zaista neophodna. Dolazim direktno na radno mesto, donosim svoju terapeutsku stolicu i masiram zaposlene, svakog po 15 minuta, koliko traje prosečna pauza – objašnjava ova Novosađanka i dodaje da je u pitanju relaks masaža sa elementima yumeiha, što je vrlo efikasno za zdravlje, olakšanje i bolji osećaj.


Masaža na stolici može da se radi u kancelarijama, ordinacijama ili bilo kom drugom poslovnom prostoru, a Marijani se možete javiti na mejl , ili je potražiti na društvenim mrežama.

Oceni vest:
14
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan