NSZ: Broj nezaposlenih u Novom Sadu smanjen za 19,17 odsto

NSZ: Broj nezaposlenih u Novom Sadu smanjen za 19,17 odsto

Bez posla u januaru bilo 16.886 lica, uglavnom srednjoškolaca, žena, mladih i starijih Novosađana. Tokom ove godine će u programe zapošljavanja biti uključeno 132.200 nezaposlenih.

Broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu od januara prošle godine smanjen za 19,17 odsto, saopšteno je juče na prezentaciji ovogodišnjih programa zapošljavanja koju je za privrednike – članove Regionalne privredne komore Novi Sad – organizovala novosadska filijala NSZ.

Na evidenciji ove službe u januaru je bilo 16.886 nezaposlenih, od kojih su 55,88 odsto bile žene. Mlađih od 30 godina bilo je 21,62 odsto, a starijih od 50 godina 29,91 odsto. Najviše nezaposlenih, 45,08 odsto, ima srednje obrazovanje, a visokoobrazovanih je 33,87 odsto.

- Programi koje predstavamo predviđeni su Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja, koji utvrđuje Vlada Srbije na predlog nadležnog ministarstva. Ciljevi i prioriteti su usaglašeni sa Nacionalnom strategijom zapošljavanja od 2011. do 2020. godine – istakla je Tatjana Vidović, direktorka novosadske filijale NSZ, a prenose "Novosti".

Za realizaciju programa na republičkom nivou ove godine izdvojeno 3,6 milijardi dinara iz sredstava doprinosa za slučaj nezaposlenosti, 550 miliona dinara iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i 554 miliona dinara iz direktnog granta NSZ iz IPA 2013 programskog ciklusa.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

almaško groblje betanija gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije novi sad havarija na vodovodu horoskopski znaci porodilište kaleidoskop kulture elektrovojvodina jkp lisje jkp novosadska toplana isključenja struje radosne vesti Novosadska toplana bebe horoskop novosadsko porodilište dunav telep gradsko groblje bez vode EPS raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad servisne informacije institut batut bez struje Miloš Vučević sahrane raspored sahrana novi sad