Od Novog Sada do Zrenjanina uskoro i vozom

Od Novog Sada do Zrenjanina uskoro i vozom

Zvuk dolaska putničkih vozova na relaciji Novi Sad – Zrenjanin ne čuje se već deceniju, ali će se veoma brzo oglasti, prenosi "Dnevnik".

Naime, radovi na deonici pruge od Kaća do Titela počeli su pre mesec dana, a po nezvaničnim informacijama, prvi vozovi bi tuda trebalo da prođu 1. septembra. Završetkom te deonice, ponovo će biti uspostavljen železnički saobraćaj od Novog Sada do Zrenjanina. Radnici ZGOP-a, koji je podizvođač "Železnicama Srbije", trenutno postavljaju pragove i šine između Budisave i Šajkaša, a samo nakratko kiša je prekinula radove.

Obnova pruge počela je još u oktobru prošle godine i tada je rađena prva deonica – od Rimskih šančeva do Kaća, koja je lane i završena. Kao podizvođač radova, ZGOP obavlja samo deo posla i njihov zadatak je da podignu stari kolosek i na njegovo mesto polože novi, dok sve ostale poslove, uključujući i nabavku materijala, obavljaju "Železnice".

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop bez vode raspored sahrana i ispraćaja magla novosadsko porodilište sremska kamenica zbor građana horoskopski znaci zodijak elektrovojvodina isključenja isključenja struje dnevni horoskop raspored sahrana novi sad astrologija zdravlje novosađani betanija zagađenje sahrane novi sad saveti jkp lisje zagađenje vazduha matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe servisne informacije novi sad isključenje vode novorođenčad