OSNOVNI SUD: Otvara se info-centar za slučajeve mirnog rešavanja sporova

OSNOVNI SUD: Otvara se info-centar za slučajeve mirnog rešavanja sporova

Do pravde od sad bržim i jeftinijim putem.

Sitni komšijski sporovi više ne moraju da traju godinama, trošeći živce i novac parničara, jer će uskoro sve moći da se reši mnogo brže i jeftinije – uz pomoć medijatora.

Kako javljaju "Novosti", u novosadskom Osnovnom sudu do kraja nedelje će biti otvoren Info-centar, gde će zainteresovani za ovakav način rešavanja sporova moći da dobiju informacije koje ih zanimaju, i da se odluče za ovakav način rešavanja sporne situacije.

Govoreći o tome šta je Osnovni sud u Novom Sadu preduzeo u vezi sa medijacijom i prednostima alternativnog rešavanja sporova, predsednica suda Tamara Radović istakla je je za "Novosti" da je svrha medijacije da uz posredstvo treće nepristrasne osobe suparničke strane lakše nađu zajednički jezik i dođu do prihvatljivog sporazuma o rešavanju sukoba ili spora.

- Postupak medijacije je hitan i okončava se u roku od 30 do 60 dana – kazala je Radovićeva za beogradski dnevni list, dodajući da sporazum koje se postigne u medijaciji ima snagu vansudskog poravnanja. Medijacija se može pokrenuti pre ili u toku sudskog postupka, sve do okončanja izvršnog postupka.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija elektrovojvodina jkp lisje zagađenje vazduha saveti horoskop isključenja vlada srbije bebe bez vode sahrane novi sad zodijak raspored sahrana novi sad horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad Spens zbor građana magla raspored sahrana i ispraćaja astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode isključenja struje dnevni horoskop matičar novi sad novosadsko porodilište sremska kamenica servisne informacije novi sad zdravlje