OSNOVNI SUD: Otvara se info-centar za slučajeve mirnog rešavanja sporova

OSNOVNI SUD: Otvara se info-centar za slučajeve mirnog rešavanja sporova

Do pravde od sad bržim i jeftinijim putem.

Sitni komšijski sporovi više ne moraju da traju godinama, trošeći živce i novac parničara, jer će uskoro sve moći da se reši mnogo brže i jeftinije – uz pomoć medijatora.

Kako javljaju "Novosti", u novosadskom Osnovnom sudu do kraja nedelje će biti otvoren Info-centar, gde će zainteresovani za ovakav način rešavanja sporova moći da dobiju informacije koje ih zanimaju, i da se odluče za ovakav način rešavanja sporne situacije.

Govoreći o tome šta je Osnovni sud u Novom Sadu preduzeo u vezi sa medijacijom i prednostima alternativnog rešavanja sporova, predsednica suda Tamara Radović istakla je je za "Novosti" da je svrha medijacije da uz posredstvo treće nepristrasne osobe suparničke strane lakše nađu zajednički jezik i dođu do prihvatljivog sporazuma o rešavanju sukoba ili spora.

- Postupak medijacije je hitan i okončava se u roku od 30 do 60 dana – kazala je Radovićeva za beogradski dnevni list, dodajući da sporazum koje se postigne u medijaciji ima snagu vansudskog poravnanja. Medijacija se može pokrenuti pre ili u toku sudskog postupka, sve do okončanja izvršnog postupka.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan