OSNOVNI SUD:  RTV obavezan da Arežinu vrati na funkciju

OSNOVNI SUD: RTV obavezan da Arežinu vrati na funkciju

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonita rešenja Upravnog odbora RTV kojima je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razrešen s mesta direktora programa.

U presudi koju je saopštila sudija Vesna Dušić, RTV je obavezan da Slobodana Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana.

Kao nezakonito je poništeno i rešenje generalnog direktora RTV-a Miodraga Koprivice kojim je Arežina proglašen za tehnološki višak, kao i aneks ugovora o radu kojim je Arežina premešten na mesto menadžera razvojnih projekata. 

Slobodan Arežina je već dva puta smenjivan sa te funkcije, prvi put u maju 2016. godine, kada je na RTV-u napravljena politička "čistka". 

Arežina je posle objavljivanja presude rekao novinarima da, čak i ukoliko ona postane pravosnažna, to i dalje ne znači da će moći da se vrati na mesto programskog direktora, "jer je RTV to već u više navrata ignorisao". 

Dodao je da ga ohrabruje spremnost suda da prihvati činjenice i da nakon samo jednog održanog ročišta odmah donese presudu. 

Arežina je ocenio i da je presuda veliko ohrabrenje za sve novinare u Srbiji da se bore za svoja prava.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani bebe isključenje vode horoskop Miloš Vučević elektrovojvodina horoskopski znaci zagađenje novosadsko porodilište betanija jkp lisje Spens sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad zagađenje vazduha JKP Vodovod i kanalizacija zbor građana astrologija novorođenčad magla isključenja zodijak isključenja struje bez vode raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica matičar novi sad dnevni horoskop