Osveštana nova crkva u Petrovaradinu (FOTO)

Osveštana nova crkva u Petrovaradinu (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski gospodin Vasilije prisustvovali su u nedelju osveštenju nove crkve – Hrama Svetog Vladike Varnave Nastića u Petrovaradinu.

Tom prilikom, navodi se u saopštenju, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se Novi Sad razvija u različitim segmentima društvenog života, gde takođe spadaju duhovnost i religija. Кako je izjavio, Grad zajedno sa tradicionalnim konfesijama nastoji da obezbedi kapacitete za sve građane koji žele da ispovedaju svoju veru.

- Ovaj deo Petrovardina je dugo bio urbanistički zapostavljen. Pre nekoliko decenija tu su bile njive, a danas je to veliko naselje nastalo i mukom i nesrećom, ali i sposobnošću našeg naroda da se skući i izgradi jedan od lepših delova grada. Ponosan sam što je Eparhija Sremska uz ktitore, i malu pomoć Grada, bila u mogućnosti da izgradi ovako lep hram, i da žitelji imaju novi centar okupljanja – naglasio je Miloš Vučević.


Кada je reč o daljem razvoju Petrovaradina, gradonačelnik je istakao da su izazovi brojni, ali i da predstoje veliki poslovi vezani za komunalno i infrastrukturno uređenje, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, i da će biti realizovane ozbiljne investicije.

- Jedan od ključnih zahteva građana ovog dela Petrovaradina je autobuska linija koja bi povezala Širine i Puckaroš, i ja se nadam da će JGSP udovoljiti tom zahtevu, i pronaći adekvatno rešenje kako bi ljudi lakše odlazili na posao i deca u školu – rekao je Vučević, a prenosi njegov kabinet.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Js

  pre 537 dana i 16 sati

  E neka ste vi prvo podigli hram pa sad mozete da se pozabavite komunalnim i infrastrukturnim problemima ! Hramovi nicu kao pecurke posle kise po celom gradu i okolini. Prosto se popovi takmice ko ce napraviti veci i lepsi... Uzas !!!

  Oceni komentar:
  2
  1
horoskopski znaci Elektrodistribucija Novi Sad dnevni horoskop Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana novi sad isključenja struje pošte srbije elektrovojvodina sahrane novi sad zodijak Ledena Šuma bez vode gradonačelnik Miloš Vučević betanija novosadsko porodilište novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje isključenje vode vremenska prognoza štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje skupština grada novog sada bebe bez struje