Osveštana nova crkva u Petrovaradinu (FOTO)

Osveštana nova crkva u Petrovaradinu (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski gospodin Vasilije prisustvovali su u nedelju osveštenju nove crkve – Hrama Svetog Vladike Varnave Nastića u Petrovaradinu.

Tom prilikom, navodi se u saopštenju, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se Novi Sad razvija u različitim segmentima društvenog života, gde takođe spadaju duhovnost i religija. Кako je izjavio, Grad zajedno sa tradicionalnim konfesijama nastoji da obezbedi kapacitete za sve građane koji žele da ispovedaju svoju veru.

- Ovaj deo Petrovardina je dugo bio urbanistički zapostavljen. Pre nekoliko decenija tu su bile njive, a danas je to veliko naselje nastalo i mukom i nesrećom, ali i sposobnošću našeg naroda da se skući i izgradi jedan od lepših delova grada. Ponosan sam što je Eparhija Sremska uz ktitore, i malu pomoć Grada, bila u mogućnosti da izgradi ovako lep hram, i da žitelji imaju novi centar okupljanja – naglasio je Miloš Vučević.


Кada je reč o daljem razvoju Petrovaradina, gradonačelnik je istakao da su izazovi brojni, ali i da predstoje veliki poslovi vezani za komunalno i infrastrukturno uređenje, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, i da će biti realizovane ozbiljne investicije.

- Jedan od ključnih zahteva građana ovog dela Petrovaradina je autobuska linija koja bi povezala Širine i Puckaroš, i ja se nadam da će JGSP udovoljiti tom zahtevu, i pronaći adekvatno rešenje kako bi ljudi lakše odlazili na posao i deca u školu – rekao je Vučević, a prenosi njegov kabinet.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Js

  pre 1631 dan i 10 sati

  E neka ste vi prvo podigli hram pa sad mozete da se pozabavite komunalnim i infrastrukturnim problemima ! Hramovi nicu kao pecurke posle kise po celom gradu i okolini. Prosto se popovi takmice ko ce napraviti veci i lepsi... Uzas !!!

  Oceni komentar:
  3
  3