PITALI SMO NOVOSAĐANE: Šta biste poželeli Novom Sadu u 2019. godini?

PITALI SMO NOVOSAĐANE: Šta biste poželeli Novom Sadu u 2019. godini?

Ulazak u novu kalendarsku godinu oduvek sa sobom nosi nadu, lepe želje i ostvarenje snova. To je period kada jedni drugima želimo – sreću, ljubav, zdravlje, više novca... A šta biste vi poželeli gradu u kojem ste rođeni ili u kom živite?

Napravili smo mini-anketu među našim sugrađanima, a pitanje je glasilo šta bi to oni poželeli Novom Sadu u 2019. godini, odnosno šta su zaželeli da se u gradu podno Petrovaradinske tvrđave naredne godine promeni. Odgovori Novosađana su, naravno, bili šaroliki, a mi vam predstavljamo one najinteresantnije.

Ono što je većina sugrađana poželela Novom Sadu jeste – više parkova, zelenila, kanti za smeće. Zatim mnogo više vrtića, više domova zdravlja, dečjih igrališta, škola i asfaltiranih ulica, ali i manje bahatih vozača, i manje nasilja. Grad bez prljavštine, a to je valjda ono što svi želimo.


Ipak, ima i malo drugačijih želja. Novosađanka Anđelka poželela je svom gradu više beba, koje će, kada stasaju, kroz koji godinu trčkarati gradskim sokacima.

Sugrađanka Katica je poželela da Novi Sad napokon ima više kulturnih događaja na otvorenom, poput pozorišnih i lutkarskih predstava za decu i odrasle, više dečjih festivala. Njena želja je i da Novi Sad dobije kutak gde će se prikazivati viteške veštine i borbe.

- Već imamo Tvrđavu, Štrand, Dunavsku ulicu, trgove i mnogo drugih prikladnih mesta za te događaje na otvorenom. Ne vidim zašto ih ne bismo svi zajedno iskoristili kako bi Novi Sad opravdao svoje naziv, Grad kulture – kaže Katica.


Ljubitelji životinja, opet, imaju svoje želje, a većina njih je poželela svom Novom Sadu manje lutalica na ulicama.

Jedna od njih je i Novosađanka Aleksandra G. koja je Novom Sadu poželela da postane grad poput svetskih metropola kada je reč o zbrinjavanju životinja.

- Zbrinjavanje, udomljavanje i humaniji odnos prema napuštenim životinjama, to je ono što želim. Da postoji pravo prihvatilište za njih, gde će se skloniti sa ulica, gde će odnos prema njima biti kao prema svakom živom biću, gde će se adekvatno lečiti, hraniti kako im dolikuje i time im učiniti život lepšim. Želim da se svest ljudi o ovim divnim bićima promeni nabolje – poželela je Aleksandra.


Bilo je i kratkih i jasnih odgovora, a Bogdanka u predstojećoj godini želi da Novi Sad ponovo dobije svoj stari sjaj kada je reč o fasadama u starom jezgru grada, jer smatra da on to zaslužuje kao Beč i Budimpešta.

Milan od srca želi da naš grad ponovo bude onaj stari Novi Sad. Grad gde smo se svi poštovali, razmenjivali osmehe.

- Želim grad bez nasilja, droge i da proteramo ovaj kriminal i kriminalce iz našeg Novog Sada – zaključio je Milan.

Hana je pak poželela da Novi Sad promeni državu u kojoj se trenutno nalazi.


Grad čine ljudi, a ne zgrade, parkovi i igrališta, zato, kada bismo svi bili tolerantniji jedni prema drugima, želje bi nam se sigurno ostvarile.

Srećnu i uspešnu Novu godinu želi vam vaš Moj Novi Sad!

Oceni vest:
16
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Banatic

  pre 669 dana i 9 sati

  Javne toalete!

  Oceni komentar:
  0
  8