Počnite da muvate: Cela Srbija se smeje Novosađanima!

Počnite da muvate: Cela Srbija se smeje Novosađanima!

Šta bi muškarci? Evo koji grad u Srbiji je najgori za singl devojke – ovo je naslov teksta koji se bavi muško – ženskim odnosima na delu portala b92. Kako se navodi, mlade Novosađanke saglasne su u jednom - Novosađani ne žele da im prilaze, i situacija je postala toliko ozbiljna da je problem na nivou grada.

Novi Sad je postao crna rupa za singl devojke. Pošto je potpuno jasno da u Novosađankama nije problem, mislimo, pogledajte ih samo na plaži - postavlja se pitanje zašto su svi junaci u crnu zemlju umesto u lepoticu pogledali. Novo vreme i običaji doveli su do toga da je grad pun slobodnih devojaka pogotovo u starosti od 25 do 35 godina, prenosi b92, pozivajući se na pisanje 24sata.rs. 

- Ovde u izlasku ako te neko pogleda imaš sreće, a da priđe to već nema šanse. Ako to već napravi, misli da je time sve završio. Neverovatno koliko mojih vršnjakinja nema dečka. Drugarice mi se sve češće žale da ne mogu više naći ni dečka za jednu noć, barem da se zabave. Već dve godine pokušavam da nađem muškarca – kaže tridesetogodišnja Duška Gavrić inače diplomirani psiholog. 
Kao razlog tome navodi da je sve postalo površno, pa i ljudski odnosi, a Novosađani kao da su na to još dodatno tromi i ne žele da ulože niti najmanji trud u upoznavanje novih osoba.

To potvrđuju i podaci koji kažu da među muškarcima skoro 40 odsto njih starijih od 15 godina ili je razvedeno ili se nikad nisu ženili. Dok među ženama u ovu grupu spada oko 35 odsto njih. Na teritoriji Novog Sada, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, ima 49.261 samih muškaraca starijih od 15 godina i 44.550 žena. Ova situacija menja izgled grada koji je preplavljen mestima za „samce“ - restoranima, grilovima, kafićima i perionicama veša. 
- Egoistički model života je u trendu. Ljudi sve češće potencijalnog supružnika ili decu doživljavaju kao opterećenje, pre svega finansijsko. Moderan čovek razmišlja šta je korisnije i bolje za njega lično, a iz te perspektive porodica se jednostavno posmatra kao preveliki trošak – smatra psiholog Marko Stojanović. 
Prosečna starost neoženjenih muškaraca u gradu je 29,6 godina, a neudatih žena 29,9 godina. No za razliku od naprednijih zemalja u kojima je samački trend u skladu sa konformističkom ideologijom, kod nas je finansijska kriza jedan od glavnih uzroka sve većeg broja samaca. S druge strane pred Osnovnim sudom u Novom Sadu iz godine u godinu povećava se broj zahteva za razvod braka. U 2010. godini pokrenuto je 1.011 zahteva za razvod. Brojka se povećava pa je od 2011. godine do ove ta cifra došla na 1.230 razvoda godišnje.

 

TURISTIČKA TURA “MUVANJE U NOVOM SADU”: Ako stavri stoje zaista tako, onda evo odlične prilike za biznis. Zašto iz drugih gradova u Srbiji i regionu, pa i drugim evropskim zemljama, ne organizovati turističke ture – “Provedite divan vikend u muvanju lepih i zanimljivih devojaka u Novom Sadu, lokalni mladići vam neće praviti konkurenciju!”.

Oceni vest:
31
39

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Mile Lale

    pre 3141 dan i 9 sati

    Ja sam se kao klinac doselio u NS iz obližnjeg sela. Pre toga sam imao podosta devojaka. U NS sam bome par godina bio sam ko ćuk na grani. Generalno, NS je poprilično čudan što se toga tiče. Devojke su i onda pre 20 godina (kad sam mlađan lovac bio ja) bile mnoooogo isfolirane i izveštačene. Ne znam u čemu je štos. Moja žena nije Novosađanka. Da ne pričam da danas upoznaš čoveka a sutra se pravi da te ne poznaje. To nigde nisam video, samo u NS. Čudan neki svet. Svi misle da su neke opasne face...

    Oceni komentar:
    17
    272
  • Vladimir

    pre 3141 dan i 8 sati

    Glavni problem je u tome sto u Novom Sadu ima sve manje Novosadjanki, tako da... mogli bi neke stvari ipak da uzmete u obzir, pre nego sto napisete odredjene gluposti...
    :D

    Oceni komentar:
    61
    145
  • Slobodan

    pre 3141 dan i 8 sati

    Šta kaže GARI posle izlaska... Allll sam je shmekkoooo.... A šta kaže BOSKE posle izlaska.... Allll sam je je..!

    Oceni komentar:
    86
    61
  • Mihajlo

    pre 3141 dan i 8 sati

    :)

    Oceni komentar:
    5
    6
  • Nije ni cudno

    pre 3141 dan i 7 sati

    |Nije poenta u tome da nece niko da ih muva nego sto misle da su uhvatile onog gore za **da i gledaju te sa visine i posle se cude sto su same...

    Oceni komentar:
    7
    163
  • vitez

    pre 3141 dan i 7 sati

    U decembru stizu malteski vitezovi, Novosadjanke spremte se :D

    Oceni komentar:
    20
    28
  • Shin Sekai

    pre 3141 dan i 6 sati

    Naslov vam je onako ... tabloidski.

    Oceni komentar:
    6
    60
  • aloha

    pre 3141 dan i 6 sati

    Hocu kucu da mi kupiiiiiis........ Obzirom da je ovo glavni hit u klubovima i da devojke padaju u trans kad ga cuju, nije taj procenat koji navodite ni toliko los. Nemamo svi za kucu, sta da se radi.

    Oceni komentar:
    7
    129
  • ???

    pre 3141 dan i 3 sata

    A mozda se novosadjanima vise svidjaju novosadjani od novosadjanki? ;-)

    Oceni komentar:
    88
    84
  • Cecojka

    pre 3141 dan i 3 sata

    Kakva glupost od clanka! Zivim u NS vec deset godina, i retko kad da mi se desilo da mi nije prisao neki decko u izlasku i dosta njih su iy NS. Tacno je da imaju malo drugaciji pristup, tesko ce prici ako ih devojka ne ohrabri na neki nacin, nisu napadni i navalentni, ali ja generalno vise volim taj tip momaka. Ovde su momci mnogo pristupacniji, nego iz sredine iz koje dolazim. Devojke koje izadju i ponasalju se kao "drvene marije" i gledaju sa visine, ne mogu ni ocekivati da ce neko da se lomi oko njih u izlasku, kad je "ponuda" velika. Toliko, ukratko :)

    Oceni komentar:
    12
    162
  • Nenad

    pre 3141 dan i 2 sata

    uh bre kako ja ne naletim na neku single novosadjanku.... ovde u ZR je jos gore,tek su ovde uobrazene,kad im pridjes kao da si im skinuo glavu...ne razumem

    Oceni komentar:
    4
    68
  • Marko

    pre 3141 dan i 2 sata

    Verovatno novinari misle da se narodu frižider sam puni..

    Oceni komentar:
    6
    50
  • novosadjanin

    pre 3141 dan i 1 sat

    Da upravo tako! Zato novosadjani zavrshavaju sa harizmaticnim bosankama koje su lepe, imaju previse il taman dovoljno harizme i znaju kako da ih pokrenu dok bosanci sa isto tim osobinama cesto nisu dovoljni za nadobudane novosadjanke kojima jadnim niko nece da pridje.
    Nisu bez razloga same...

    Oceni komentar:
    13
    107
  • Ace

    pre 3140 dana i 21 sat

    Ovim putem zelim da *** cenzurisano ***redakciji novena za ovako glup clanak, lazne madafakerske statistike I slicno. Sto se tice riba jako prosto: bacis zvaku, oces, oces, neces ima koja oce, *** cenzurisano *** I posle sutnes. Msm sta ce ti riba koja lici na neku fufaru iz shitralitija ili bilo odakle povezano sa tvom estradom I slicnim *** cenzurisano ***.... I nek vam to bude jasno. Mozete vi glumiti *** cenzurisano *** ali ce vas*** cenzurisano ***cale posto vas je on pravio a nije vaspitao da se ponasate kao ribe vec kao gumene bombonice koka kole.... toliko.

    Oceni komentar:
    19
    32
  • Singl

    pre 3140 dana i 17 sati

    E znate sta. Prvo ovakvi tekstovi ne pomazu jer je to opet onaj tipicni novosaCKi kriticki stav prema problemu. Ja sam iz NS i znam onda i kakve su te 'sirote' devojke koje nisu zrtve vec podjednak deo problema, jer kao i kod problema u vezi i ovo ima dve strane.. One bi mogle malo da se opuste umesto da na pokusaj muvanja zauzmu nadmen i snobovski stav, pa se posle zale sto ih ne muvamo. Pa ono.. Ako me nesto dovoljno puta opece, necu my vise prilaziti. I dobra ideja, dovodite ljude iz drugih mesta za novosadjanke, a nas vodite po drugim mestima i ne moramo se vise nikad gledati. To je bas super resnje kad smo i jedni i drugi takve 'zrtve'.

    Oceni komentar:
    2
    55
  • Marko

    pre 3140 dana i 16 sati

    Nema ni jedna decka, al svaka ima je**ca, pustite suplju. Je*u se ko stuke , pogotovo te od 25-35 al usput traze fine momke:). Pa nisu ni fini momci vesla sisali. P.s. *** cenzurisano *** im iz nosa viri

    Oceni komentar:
    10
    76
  • Željko

    pre 3140 dana i 15 sati

    Rođen sam u Betaniji pre 40-tak godina.U Novom Sadu problem sa rođenim Novosađankama je što i kada se udaju žele da žive kao devojke(bez obaveza),i da se nekom pravdaju.(brak je dobrovoljna zajednica).A glavni motiv u većini slučajeva(ne znam da li ima izuzetaka),je materijalna situiranost,i po cenu da se razvede već oženjeni muškarac sa porodicom,godine nebitne.To je nekad bilo sramota.I naravno čuvena izreka:"čekaću dok mi ne naiđe neko ko mi dogovara".Čak i posle 40-te.Tu onda nema dece.I naravno račun uvek stiže na kraju.

    Oceni komentar:
    5
    55
  • Miladin

    pre 3140 dana i 15 sati

    Koliko sam ja skontao, u NS je generalno tesko prici Novosadjanki, zbog stava, ponasanja, jer nismo svi Ricard Gir, nismo situirani itd. Ali Novosadjanka na letovanju, e to je vec prava poslastica.....ako je ugrabis pre nekog Siptara, Grka, Egipcanina itd. Prosto, raskalasno se ponasaju.... i da, uopste za Srpkinje, zene nam vaze kao uzasno lake i promiskuitetne (po recima grka kad porede najlakse nacije za sex).

    Oceni komentar:
    14
    85
  • Sk8

    pre 3140 dana i 13 sati

    Kada bi se neke devojke manje ponašale kao aždaje a više kao devojke a momci malo spustili mobilne i ponašali se kao momci bilo bi sve dobro. Ja sam živela u novom sadu nikad ovaj problem imala nisam.A nisam neka turbo ribetina nego obična devojka.

    Oceni komentar:
    4
    42
  • Normalan momak

    pre 3140 dana i 11 sati

    Kao sto rece neko ovde, iste te devojke nisu nikakve zrtve, vec uzrok problema. Ja se valjda mogu smatrati uspesnim, jer sam dogurao cak i do par veza sa tim Novosadjankama. Zadnja mi je rekla, prilicno iskreno, da muskarac ne treba da bude ni obrazovan, ni kulturan, ni zgodan, nego da zna da napravi pare. Inace se radi o devojci koja je zavrsila tezak fakultet. Predlazem nastavak ovog teksta, gde cete pitati muskarce kakva zla su ih snalazila. Napustio sam Srbiju i mogu vam reci nigde nema toliko materijalizma kao tu. Novosadski muskarci izgleda vrede onoliko koliko stanova poseduju.

    Oceni komentar:
    6
    56
  • Novosadjanin n.n.

    pre 3140 dana i 11 sati

    Ne znam sta bih rekao na ovaj tekst sem da se devojke zaista mnogo zale da im ne prilaze likovi , i da je sve postalo fejsbuk dopisivanje i virtuelno muvanje , ako na to dodamo da je po mojoj proceni 30 posto likova gej , onda su Novosadjanke generalno u problemu , premda su i one (oko 70 posto) totalno nezanimljive, dosadne ,prepotentne, razmazene kretenke.Naglasavam to nije slucaj sa devojkama koje su iz okolnih mesta, ima ih ali u mnogo manjem procentu.Dodacu jos samo da se zanimljivi ljudi prepoznaju i lako pronadju u toj masi idiotluka , i mnogo Novosadjana i Novosadjanki su happy i zaljubljeni , a kompleksasa ima svuda pa tako i kod nas.

    Oceni komentar:
    5
    24
  • NsF89

    pre 3140 dana i 11 sati

    Ja sam rođeni NSađanin, 35god, ono, nije baš da nisam imao i devojaka kada sam bio mlađi, čak sam se i oženio sa 25 i imam sina od 10 god, razveo sam se (od novosađanke) sa 30 god a sve zbog jedne beograđanke koju volim i dan danas... Povremeno smo bili u vezi a zadnje dve god smo drugari ali ona zna šta ja mislim o njoj i islreno verujem da ke ona prava za mene naravno da iam varijantu za seks, ali to mi je sve ispraznije i dosadnije, a čda upoznajem nekog sada, da bi izlazim zbog toga ne pada mi na pamet, bio sam brzoplet kada sam se oženio mlad posle 3,4 god oboje smo skontali da nije to to, a o u devojku iz BG znam u dušu i poznajemo se minimum 20god, ječini apsurd je što Beograd i sve što je BG stajl prezirem a volim rođenu beograđanku. Istina da u NS ima devojaka da padneš na dupe al da se razumemo ima i *** cenzurisano ***, a od svih njih bar 60 posto se loži na kola i kintu... Ugl. Imam 35 ne pada mi na pamet da se upoznajem i muvam devojke, smaranje...

    Oceni komentar:
    18
    16
  • mare

    pre 3140 dana i 5 sati

    Bavim se turizmom u Bosni 50% gosti su mi Novosadjani. Jedini ljudi koji su spremni da ponize svakoga, da se podsmiju i da uvrjede. Jedini gosti koji ne zele kontakt sa ostalim grupama ili pojedincima. Dok svi gosti sjede na muzici i provode se oni sjede negdje u cosku kampa odvojeni jer to je njima glupo. Generalno oni se ni medjusobno ne gotive ,nemaju riječi ni poglede.

    Oceni komentar:
    16
    66
  • decko objasnio

    pre 3140 dana i 4 sata

    youtu.be/zoux3suzjT0
    Evo kako je jedan novosadjanin to objasnio

    Oceni komentar:
    1
    8
  • Ја

    pre 3140 dana i 16 minuta

    То вам је скроз на скроз једноставно: 1. Елем нама мушкарцима зато што смо мушкарци требају жене а не мушкарци и то праве, нормалне жене које ће у нама да гледај и виде мушкарца и човека а не сеф и роба. 2. Живим у селу и зато знам да то није проблем само у НС већ је слично и код нас на селу. Рођене сељанке према нама сељацима држе се препотентно као што већина горе у коментарима каже да се рођене новосађанке понашају према новосађанима. А када те исте рођене сељанке оду у НС тамо се понашају раскалашно као и рођене новосађанке када оду на одмор како горе неко написа. Е видите то се зове продавање финоће. 3. У мом селу има око 1500 становника, од прилике на тих 1500 становника има слободних мушкараца старијих од 25г око стотињак а жена десетак. Ако знамо да се одприлике рађа исто мушке и женске деце онда се намеће питање где су нестале оне жене које фале у односу на слободне мушкарце ? ? ? Нестале су у Новом Саду. Из чега следи драге моје новосађанке да заједно са вама оне чине много већи број жена у односу на мушкарце у НС зато ви имате утисак да вам мушкарци не прилазе. Ма прилазе они него вас је превише по једном мушкарцу па зато и оскудевате у томе. Него ви рођене новосађанке спустите се на земљу и не будите веће сељанке од оних које су од нас отишле у НС дођи те код нас на село (када су оне могле отићи у град исто тако ви можете доћи на село) и бићете редовно муване, ј****е и поудаване. Чак је и пожељно ради освежавања крви и здравијег потомства да наше сељанке остану у НС а ви новосађанке да дођете на село. Само да знате дами мушкарци на селу смо мање-више сви ституирани и стамбено обезбеђени. Ваше је само да се спустите на земљу и будете жене и то је то решени ваши и наши проблеми.

    Oceni komentar:
    3
    47
  • Dns

    pre 3139 dana i 23 sata

    Ne mogu da verujem koliko ruznih reci je upuceno devojkama iz Novog Sada. Ja sam rodjena u Novom Sadu i gde god da sam bila i putovala po bivsoj Jugoslaviji cula sam samo pohvale na nas racun. Mislim da je najmanji problem u novosadjanima, veci je problem u onima sto su dosli pa na pogresan nacin glume "novosadjane"....Ima raznih ljudi, ali se pitam da li muskarci sa takvim stavovima o zenama zasluzuju bilo kakvu devojku, pa i takvu od kojih se navodno groze. Svi zele da budu opasni frajeri i menjaju devojke,da budu vidjeni u separemia sa silikonskim lepoticama, a posle ocekuju nevinu da im radja decu i pere gace....

    Oceni komentar:
    23
    35
  • Shin Sekai

    pre 3139 dana i 23 sata

    @mare

    Kakva generalizacija. A ljudi kazu da Novosadjani generaliziju Bosance. Vidi da se da je to dvosmerna ulica. Da ne govorimo uopste u tome da su vecina ljudi iz Novog Sada koji idu za Bosnu upravo Bosanci.

    Oceni komentar:
    1
    24
  • AureaFlamma

    pre 3139 dana i 21 sat

    Hmmm....Vecita tema Novi Sad i musko- zenski odnosi. Ne mogu , a da se ne nasmejem dok citam ili slusam o Novosadjanima. Dobar deo zivota sam provela u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu. Prosto se najezim kada cujem da su najlepse zene iz Novog Sada. Cesto ih trazim pogledom dok setam gradom i onda u sali kazem, hej pa ja sam ovde najlepsa, iako nisam novosadjanka. O muskarcima, ne znam sta bih pozitivno rekla. Rekla bih da je vecina izfeminizirana i vise skockana od lepse populacije. Ne mogu da prestanem da se "divim",pozerskom stavu i jednih i drugih. Samim tim za moj ukus Novi Sad je jedan od najdosadnijih gradova za izlazak i druzenje. Vrlo neobican mentalitet. I ono malo ljudi koje sam upoznala u NS-u, ustvari nisu Novosadjani,bas kao ni ja. :)Novi Sad, za razliku oz ZR, BGD,ima neki ustogljen smek, distanciranost,blagi severac duva i leti medji ljudima. Njaljubazniji je trgovac u prodavnici. Steta. Ali srecom postoje i ostatak Vojvodine i Srbije, tako da devojke i momci ne gubite nadu!

    Oceni komentar:
    18
    31
  • Shin Sekai

    pre 3139 dana i 12 sati

    @AureaFlamma

    Ironija ovog komentara je opipljiva.

    Oceni komentar:
    4
    7
  • DD

    pre 3139 dana i 11 sati

    Evo, ja sam rodjena novosadjanka i nikada nisam bila sama! I posle razvoda bila sam u vezi jednoj, drugoj...i opet sam se udala(za novosadjanina) u 47-oj godini...Znaci, lazu bracala samo tako...

    Oceni komentar:
    6
    15
  • DD

    pre 3139 dana i 10 sati

    ...da dodam jos i to da u Novom Sadu ima najmanje pravih novosadjanki, uglavnom su to devojke od zadnjih dvadesetak godina dosle sa raznih strana, sto same, sto sa porodicama. One predstavljaju ovaj grad gde god da se pojave. Ja sam ponovo udata u 47-oj godini zivota, a i pre oba braka nisam bila sama, imala sam veze naravno sa novosadjanima. Prave novosadjanke nisu lake zene (kako to neki ovde tvrde), ne traze novac, vec coveka za sve i prijatelja i ljubavnika, one traze pravog muskarca, a ne sex za jednu noc! Prave novosadjanke ne gledaju pinkove i druge zvezde i ne idu po kafanama! Nemojte ih mesati sa ziteljkama Novog Sada! To je poenta cele price- novosadjanke su jedinstvene, a jako malo ih ima...

    Oceni komentar:
    15
    31
  • НОВОСАЂАНКА

    pre 3139 dana i 8 sati

    КОЈА ЛАЖ !!!

    Oceni komentar:
    8
    7
  • RakaX

    pre 3139 dana i 2 sata

    I ako je istina ovo sto se ovde navodi, najveci problem i jeste nezaposlenost. Kao odgovoran muskarac(30) ne mogu da dozvolim sebi da pravim porodicu bez zaposlenja i novca pa da nas izdrzavaju roditelji. Nego druze smanji malo korupciju i vezu da se dodje do zaposlenja a primeni skolovan kadar odredjenom radnom mestu... pa da vidis kako cveta narastaj!!! I jos veci je problem nerazumevanje i postavljanje sebe kao centar sveta, a da pritom ne prineses nikakvu zurtvu pa onda dolazi do razvoda! A sto se devojaka tice: Zasto uvek muskarac mora da bude taj koji treba da pridje!! ONAj koji ceka... Neka ceka!!
    Fora je opstanak i prilagoditi se sredini a ne "kukati" o tome :P

    Oceni komentar:
    0
    22
  • novosadista

    pre 3138 dana i 47 minuta

    Ne znam samo o kojim novosadjankama i novosadjanima prica ovde,rodjenih tesko da ima,izgubili su se u najezdi lopova,prevaranata,koristoljubivih,nasilnih,samozivih i bahatih stvorenja. Novi sad je bio nesto drugo sto vecina ne moze i ne zeli da zna. Moglo bi se vec i ime grada promeniti. Bilo bi ok da ste napisali - Cela srbija se smeje ljudima koji zive u Novom Sadu !!!

    Oceni komentar:
    3
    19
  • Rubin

    pre 3137 dana i 10 sati

    Živim u Novom Sadu više od 10 godina, i nikad nisam imao devojku iz Novog Sada, nego su uglavnom iz okoline, ili studentkinje iz nekih drugih gradova...... ne pada mi na pamet da im prilazim. Danas ionako jedino primitivci i seljačine muvaju devojke, a ja ne želim da se svrstavam u isti koš sa takvima...

    Oceni komentar:
    11
    12
  • Eh

    pre 3137 dana i 10 sati

    Mozda bi Novosadjani trebalo da shvate da muvanje ne znaci samo prilazenje devojci u izlasku, jer vecina devojaka ce vas tada i odbiti, jer nemaju nameru da se u mraku sa polu-pijanim tipom kojeg ne poznaju vataju. Umesto toga pridjite nekad devojci zapravo, pod svetloscu dana, vidite onda reakcije. Muvanje ne znaci prilazenje u izlasku, muvanje znaci normalan sarmantan razgovor sa devojkom u bilo kojoj situaciji. Fakulteti, kafici, strand, pozorista i bioskopi, ako negde mozete sresti devojku to je u Novom Sadu, ali se vi ponasate kao da trazite prostitutku, a ne devojku.

    Usput, budite realni, jer previse puta je bilo ocigledno da svi prilaze istoj ribi koja je desetka, i ne gledaju ni jednu drugu. Niti ste vi tako specijalni da ona zeli da ima ista sa vama, niti time cinite sebi uslugu jer druge devojke vaseg ranga ostaju same.

    Oceni komentar:
    3
    33
  • milan

    pre 3137 dana i 8 sati

    @Slobodan Ma daj tek vi primitivni sto galamite i smrdite na lik sa kilometra ne prolazite u NS, pre ce biti ovako: Šta kaže GARI posle izlaska... Allll sam je shmekkoooo.... A šta kaže BOSKE posle izlaska.... DJE'S BAAA, a dje ode, pa nije htela I'c NA KRAJiSKE DANE..!

    Oceni komentar:
    7
    14
  • Single devojka

    pre 3137 dana i 7 sati

    Ja sam single vec 3 godine.. Imam 29 godina, zavrsila sam masinstvo.. I radim. Ali po misljenjima mnogih muskaraca "previse sam dobra i predvidiva" dosadno je ako necu da vucem za nos, da varam.. I tako.. A s tim da imam 29 onda me vec prvo vece pozivaju na sex.. Tako da.. Ne znam.. Nisam pametna.. Kapiram da je ludo vreme i da se brzo zivi.. Ali malo emocija ne bi nikog ubilo za promenu.. Necu da kazem da su svi isti.. Zato sto nisu.. Ali da je tesko naci dobrog momka.. Jeste.. No mozda je to samo stvar sudbine.. :)

    Oceni komentar:
    4
    31
  • pobego iz NS-a

    pre 3137 dana i 6 sati

    Ziveo sam preko deset godina u Novom Sadu. Lep grad, lepi ljudi, ali dosta cudan mentalitet. Mile Lale je jako dobro opisao Novi Sad u samo jednom komentaru. Bilo mi je ok u NS, ali sam pobegao nazad na selo jer sam primetio da pocinjem i ja da postajem novosadjanin, a to nikako nisam zeleo. Sada sam na selu, druzim se sa komsijama, muvam se sa ribama, uvece kad izadjem za istim stolom sedimo i moje musko i zensko drustvo. Izadjemo nekada svi zajedno u BGD, Suboticu, odemo na Zlatibor... U Novi Sad odem cesto da se vidim sa drugarima (drugarica nemam) ali samo na kafu, uvece tamo ne izlazim. Predlazem novosadjanima ali i novosadjankama da jedan vikend osim da izadju u LT, Ribarac, Djavu... odu u neki manji grad ili selo kod prijetalja sa faksa / srednje i ostanu tamo petak, subotu, nedelju... Malo da se upoznaju sa tamosnjom ekipom. Verujem da ce se vratiti drugaciji. Pozdrav.

    Oceni komentar:
    5
    24
  • Mali Neca

    pre 3137 dana i 4 sata

    Ma ajde bre,kakav je ovo seratorski tekst... da imam dinar za svaku kojoj sam prisao i da me je pitala sta vozis ili kojim picem ces me castiti,bio bih milijarder. Sto niko nece da vam pridje...? Parate nosom oblake,eto zasto.

    Oceni komentar:
    4
    21
  • danijel

    pre 3136 dana i 10 sati

    Iz Novog Sada sam, Novosađanke su i pre važile za poprilično uobražene devojke, meni je jedan kad sam joj prisao u izlasku coknula, prevrnula očima i zatim okrenula glavu :)

    Oceni komentar:
    3
    16
  • ALEXA

    pre 3136 dana i 3 sata

    Rodjena sam u Novosadjanka i moje misljenje je da nije problem do devojaka nego do muskaraca koje ne znaju da cene da pored sebe imaju jednu devojku , vec svrljaju na sve strane . Novi sad je jedno veliko selo pa se sve zna ....A sto se tice zvake da pridju devojci su totalno ne mocni , tu su Bosanci i Crnogorci prvi ...Od pricanja brodova kamiona i tako toga nemaju ni pice da plate a da ne pricamo da uzivotu teze od kasike nisu digli.

    Oceni komentar:
    9
    16
  • Bojan

    pre 3136 dana i 1 sat

    Problem je u novosadjankama. Kad im pridjes to je nafurano do jaja. Pitas je nesto sasvim spontano ona okrene glavu. :D A odes u drugi grad ribe se lepe za tebe i jedva cekaju da joj pridjes.

    Oceni komentar:
    6
    13
  • Boško Kovačević

    pre 3134 dana i 8 sati

    Tako je odavno. Zadnjih dvadeset.

    Oceni komentar:
    2
    11
  • Slobodan

    pre 3102 dana i 13 sati

    Nemojmo zaboravita jako vaznu demografsku cinjenicu, da je Novi Sad grad sa najvise pridoslica. Verujem da u njemu trenutno zivi vise doseljenika nego rodjenih novosadjana. Takodje, ja, kao rodjeni novosadjanin tvrdim da je pomenuti "problem" nastao kao posledica postojanja Univerziteta za ku.ve i sponzoruse, sa dugom tradicijom, bas u gradu Novom Sadu. Koliko god ga voleo, tesko je sakriti tu cinjenicu kao i problem danasnjih devojaka (pre 15-ak godina nije bilo tako), da te kada joj pridjes otresu kao slinu, ili te u potpunosti iskuliraju. A ne daj ti Boze da progovoris vojvodjanski, da ne kazem, izvorno, novosadski... To ti je danas ogroman minus. Doziveo sam da je jedna balavica mom drugaru, odbrusila:"Kako to pricas, otezes..!?" Sta reci...

    Oceni komentar:
    2
    19
  • novosadjanin

    pre 3088 dana i 13 sati

    kada sam upoznao Novosadjanku i pozeleo da izadjem sa njom u cudu me gledala , nemas kola , nemoj mi reci da nemas kola ??? ne znam sta traze i nije bas tako kao sto pisete ?

    Oceni komentar:
    2
    14
  • saller.ns

    pre 2852 dana i 7 sati

    Debilan tekst,debilni komentari.Da vidim koja cica u NS nije bila namirena,a da je to htela?

    Oceni komentar:
    4
    6
  • Darmacus

    pre 2852 dana i 5 sati

    Koliko je samo povrsan ovaj tekst, da su one malo normalnije i opustenije, da ne glume jedno, a rade drugo, da nisu toliko odbojne i umisljene kad im neko pridje mozda bi i bilo drugacije, uostalom da li je toliko tesko da neka devojka pridje muskarcu ukoliko joj se svidi, potpuno je ne bitno da li ce muskarac prici devojci ili devojka muskarcu?

    Oceni komentar:
    0
    11
  • pfc

    pre 2852 dana i 3 sata

    pa kad su sve sponzoruse!

    Oceni komentar:
    1
    20
  • Mare

    pre 2852 dana i 30 minuta

    Prica je jednostavna ali jako. Ja sam novosadjanin i nemam problema da prilazim devojkama to je najmanji problem, bar meni. Volim da pricam sa njima cak i kad mi kazu da imaju momka ja im kazem da nisam ljubomoran ali bez smaranja prevelikog :) poenta moje price je momci startujte devojka pricajte sa njima castite ih cugu pa sta bude bice...

    Oceni komentar:
    9
    4
  • Elizabeta Kracun

    pre 2851 dan i 18 sati

    Kako da ih muvaju....kada su danas "devojke"sve. Sponzoruse

    Oceni komentar:
    3
    11
  • Elizabeta Kracun

    pre 2851 dan i 18 sati

    Vremena se menjaju.....devojke isto.....sta im se plasira na tv...to zele i oni.....Pa devojke otputujte u Lubiju......tamo ima bogatih...ne vredi se zaliti.....Moja generacija nije imala taj problem.....jer smo bile prizemne......momci su nam prilazili....a sada ako nemas para momak je nula.Mi imamo i momke i devojke lepe....ali nisu svi navodno bogati.Zivimo u siromasnoj zemlji......

    Oceni komentar:
    0
    14
  • Bega

    pre 2851 dan i 15 sati

    Kakav stupidan tekst. Da li je ovo pisao neko ko je dobio otkaz u tabloidu? Pompezan naslov, nerazumljiv tekst i gomila statisičkih podataka. Nemate komunalnih i ostalih tema pa posle izlaska teksta o statističkim podacima na teritoriji Srbije, pišete koješta... Sedi jedan...

    Oceni komentar:
    1
    7
  • Mile

    pre 2851 dan i 11 sati

    Kada sam bio mlađi 90% devojaka su mi bile iz okolnih mesta. Jednostavno dolazile su u grad, bile mnogo zabavnije i mnogo pristupačnije. Isti je slučaj i sa mojim drugarima. Novosađanke smo prepoznavali na km. Uobražene mamine ćerke, kojima kad priđeš ponašaju se kao da si im opsovao nekog najrođenijeg. Hvala lepo. Nije problem u Novosađanima nego Novosađankama. Dva drugara su oženili Nišlijke. Naravno nisu sve novosađanke iste, to su uglavnom te što im niko ne valja, a nisu sebe pogledale. Ja sam sada igrom slučaja oženjen sa novosađankom, veoma sam srećan u braku i skoro smo dobili dete.
    P.S. Evo kolega Novosadjanin se zaljubio u Beograđanku trči svaki vikend u Beograd kod nje.

    Oceni komentar:
    0
    12
  • zarko

    pre 2851 dan i 7 sati

    Pocnite da slusate Di du DIDu didule i neka devojka ce VAm vec prici :) Inace nisam video da Muskarci imaju petlju da pridju nekoj devojci U Gradu :):
    predlog : Devojke napadajte od cekanja nema nista !

    Oceni komentar:
    1
    9
  • zarko

    pre 2851 dan i 7 sati

    Srecno ...devojke

    Oceni komentar:
    0
    4
  • Jovica

    pre 2850 dana i 7 sati

    A kad im pridjes,u fazonu su "gde se ova seljacina zakaci za mene" i kazu ajd odjebi u skokovima

    Oceni komentar:
    1
    9
  • Qq lele

    pre 2847 dana i 2 sata

    Ma citava srbija je takva. Sve misle da su ko iz seksi grada. Ako traze vezu traze lovatore ako traze seks misle da su ribe i hladnokrvne. Eeee imo sam strasnog petla ali sada nema ni guske ni patke ... samo vostane figure :)

    Oceni komentar:
    0
    17
  • Cao

    pre 2445 dana i 11 sati

    Zanimljivo mi je kako ovi novosadjani opisuju novosadjanke a ni oni nisu nista bolji :D Zivim i radim u Novom Sadu, nisam tu rodjena. Nemam problema sa upoznavanjem momaka iako ne izlazim puno. I mogu reci da novosadjani vec na pocetku postavljalju pitanja tipa 'Da li radis? Da li imas auto? Da li imas stan?' :D tako da je bolje da ne kritikuju svoje novosadjanke I oni su isti, muske sponzoruse :)

    Oceni komentar:
    2
    11
  • Marko

    pre 2247 dana i 3 sata

    Ma brate ovo nije istina ja sam se nabacivao jedno pet devojki one se plase obeveza

    Oceni komentar:
    0
    6
  • Ivan

    pre 2241 dan i 23 sata

    Postoji specijalizovan sajt koji prikazuje mesta, događaj gde izlaze slobodne normalne osobe suprtonog pola u Srbiji ''neko normalan'', trenutno najbolji način da stvarno upoznate neku normalnu osobu jos večeras

    Oceni komentar:
    1
    4
  • Mihaill

    pre 1945 dana i 21 sat

    Odmah

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Milan

    pre 1388 dana i 7 sati

    Mozda bolje da ste stavili u Naslov:
    Devojke pocnite da se zabavljate!
    ...ovo nije istina da novosadski muskarci ne prilaze. Ja izlazim redovno i prilazim. Ponekad za vece popijem 7 korpi. Sa drugim muskarcima je isto, razmenjujemo misljanke. Dakle, muskarci prilaze, ali novosadjanke uzasno mnogo odbijaju

    Oceni komentar:
    0
    7
  • Milan

    pre 1386 dana i 12 sati

    Ocigledno je da je ovaj clanak pisala neka zenska osoba, i naravno pogresno.
    Muskarci su najveci mucenici u ovoj prici.

    Oceni komentar:
    0
    5
  • Aleksandar

    pre 589 dana i 4 sata

    Sta se cudite sto devojke i zene podnose razvod braka mnoge od njih izlozene su izivljavanju i nasilju pretnjama nas problem je ponasanje i poverenje sve ostale zemlje u svetu imaju jak natalitet sto mi zaostajemo evo resenja dragi ljudi svaka zena devojka u Srbiji hoce ljubav i poverenje pre svega to znaci nije sve u novcu mnogi mlai bracni parovi tj devojke izgube interesovanje za muza kada ide u kafic pije svrlja sa svakom tu je nas problem potrebna je ljubav poverenje i postovanje

    Oceni komentar:
    0
    2
  • Milorad

    pre 58 dana i 5 sati

    Sve ste promašili, sem da je sve više samaca (samkinja).
    Tražeći uzroke i krivce, kod nas nije u pitanju sebičnost već vrednosti uvežene sa zapada i potkrepljene zakonskom regulativom.
    Ulogu muškarca ste sveli na donatora u svakom smislu (novca i sperme), koga se može otresti jednim pozivom policiji, kada se dami nešto zameri.
    Obzirom da država afirmiše samohrane majke i vantelesnu oplodnju, muškarci će služiti kao robovi, a nekima i za klanicu.

    Oceni komentar:
    0
    1
  • Sve je to prirodno

    pre 57 dana i 18 sati

    Plodovi ženske ravnopravnosti.
    Mislim da će žene prestati da se "bore za ravnopravnost", tek onda kada se uspostavi Matrijarhat. Do tada će stalno ponavljati kako im treba više prava i kako nisu ravnopravne.
    Ali, tada više neće biti muškaraca u njihovoj blizini.
    Svi će pobeći u šume i pustinje, na planinske vrhove.

    Oceni komentar:
    0
    1