Podbara dobila 50 novih parking mesta (FOTO)

Podbara dobila 50 novih parking mesta (FOTO)

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor JКP "Parking servis" Stevan Lugonja obišli su novoizgrađeni parking u Ulici Filipa Višnjića na Podbari, koja je tako postala bogatija za 50 novih parking mesta, javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Na parkingu kod zgrade Arhiva Grada Novog Sada, postavljene su behaton ploče, urađena je i kompletna atmosferska kanalizacija kao i nova rasveta, a korišćenje tog parkinga neće se naplaćivati, kaže se u saopštenju.


– Nadam se da ćemo ove godine, u zavisnosti od dinamike koju sprovodi JКP "Vodovod i kanalizacija" početi prvu fazu sređivanja četiri ulice između Ulice Episkopa Visariona i Trga republike. Raspisan je i završen neobavezujući javni poziv za izgradnju parking garaža. Očekujem da ćemo u septembru moći da raspišemo konkurs i nađemo najboljeg ponuđača, strateškog partnera, koji će ući u izgradnju osam ili devet parking garaža, a jedna od tih garaža predviđeno je da se nalazi ispod Trga republike –
 najavio je tom prilikom Vladimir Stojković.


Kako navode iz Gradske kuće, direktor JКP "Parking servis" Stevan Lugonja istakao je da je izgradnja parkinga iznosila 15 miliona dinara, da su radovi završeni u planiranom roku kao i to da će taj parking prostor obradovati stanovnike Podbare i posetioce Arhiva Grada i Кulturne stanice "Svilara".


On je dodao da JКP "Parking servis" počinje izgradnju parkinga i u onim delovima Grada koji nisu u zonama naplate i na taj način će, kako je rekao, olakšati sugrađanima parkiranje. On je najavio i veliku investiciju uz pomoć Grada Novog Sada, izgradnju novih 130 parking mesta u blizini Gerontološkog centra i kod pomoćnog terena stadiona FK Кabel.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dome

  pre 1233 dana i 30 minuta

  Znamo mi zasto se tu napravio parkong... zbog poznatog "investitora" koji pravi zgrade odmah pored...

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Marko

  pre 1232 dana i 11 minuta

  Zašto u skladu sa važećim standardima nije posađeno po jedno drvo na svaka četiri parking mesta?

  Oceni komentar:
  0
  4