Podignuta optužnica za trostruko ubistvo koje se dogodilo u maju na Telepu

Podignuta optužnica za trostruko ubistvo koje se dogodilo u maju na Telepu

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Gorana Jankovića osumnjičenog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući na Telepu, 24. maja.

Optužnicom, koja je 22. avgusta podneta sudu na potvrđivanje, Janković se tereti za krivično delo teško ubistvo, precizirali su u novosadskom tužilaštvu za Tanjug. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset do 40 godina, prenosi novosadski "Dnevnik".

Janković se nalazi u pritvoru od hapšenja na Ribarskom ostrvu 27. maja. Prethodno se nakon zločina skrivao od policije. On je na saslušanju u maju u Višem javnom tužilaštvu u Novom sadu izneo odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Кako se sumnja, Janković je 24. maja ubio suprugu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića udarajući ih macolom u njihovoj porodičnoj kući na Telepu. Mediji su tada preneli da su ubistvima prisustvovala Goranova i Mirjanina deca, kao i da je on novosadskoj policiji nakon hapšenja priznao zločin.

Navodno je izjavio da je bio iznerviran zato što ga je žena 10. maja prijavila za nasilje u porodici, a sud mu je dan kasnije odredio meru zabrane prilaženja supruzi.

Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor, podseća "Dnevnik". 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan