Policajac osumnjičen za ranjavanje na Alibegovcu brani se sa slobode

Policajac osumnjičen za ranjavanje na Alibegovcu brani se sa slobode

Policijski službenik iz Sremske Kamenice saslušan u Tužilaštvu, priznao da je pucao u vazduh.

Suspendovani policajac Goran Kelebuda (29), koji je u subotu pucao na sopstvenoj svadbi, a zalutali metak iz njegovog pištolja povredio desetogodišnju devojčicu, braniće se sa slobode. On je saslušan u ponedeljak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a sudija za prethodni postupak je odbio zahtev tužioca da se osumnjičenom odredi pritvor, pišu "Večernje novosti".

Kelbuda, koji je radio u službi obezbeđenja u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred tužiocem je izneo svoju odbranu, i navodno priznao da je u dvorištu porodične kuće u naselju Tatarsko brdo pucao na sopstvenom svadbenom veselju, ali u vazduh. Prema nezvaničnim saznanjima, posle Kelebudinog privođenja u policiju, urađena mu je parafinska rukavica, a rezultat je pokazao da na ruci ima tragova baruta.

Novosadsko tužilaštvo u ponedeljak je stavilo zahtev za sprovođenje istrage protiv Kelebude koji se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti i teško delo protiv opšte sigurnosti, iz nehata. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kažu da je zdravstveno stanje male pacijentkinje stabilno i da se dobro oporavlja. U bolničkoj postelji će ostati još nekoliko dana.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan