Poljoprivrednici s teritorije Grada otišli u Italiju na studijsko putovanje

Poljoprivrednici s teritorije Grada otišli u Italiju na studijsko putovanje

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, u okviru godišnjeg Programa za sprovođenje poljoprivrede i ruralnog razvoja Gradska uprava za privredu Novog Sada je krajem 2017. godine organizovala edukaciju u oblasti savremene povrtarske i voćarske proizvodnje, ali i mogućih investicija uz podršku nacionalnih i predpristupnih fondova.

Nakon radionica koje su u kontinuitetu održavane u Begeču, Кisaču i Кaću, za učesnike je organizovano stručno putavanje u Italiju. Grupu od 35 proizvođača sa teritorije Grada Novog Sada na ovom putovanju predvodio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

- Ovo je odlična prilika da se 35 proizvođača upoznaju sa agrotehničkim praksama i iskustvima italijanskih proizvođača povrća i voća, da saznaju kakav su uticaj i značaj za njih imali fondovi EU, zatim na koji način plasiraju svoje proizvode kao i sa kojim problemima se susreću – rekao je Milorad Radojević.


Prvog dana naši proizvođači posetili su kolege u Venturinu i Rivoliju, a posetiće i gazdinstva Bibione, Suvereto i La Кolmati.

Cilj čitavog programa edukacije, teorijskog i praktičnog, je primena savremenih tehnologija koje su neophodne za unapređenje kvaliteta i prinosa proizvoda. Takođe, akcenat je i na investicijama u opremu za proizvodnju, i u pripremu proizvoda za tržište.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan