POPUSTOM DO RAVNOPRAVNOSTI: "Dan jednakih plata" i ove godine u Novom Sadu

POPUSTOM DO RAVNOPRAVNOSTI: "Dan jednakih plata" i ove godine u Novom Sadu

Кomisija za rodnu ravnopravnost je na današnjoj sednici utvrdila Program aktivnosti u okviru akcije "Dan jednakih plata 2018. godine", javljaju iz Skupštine Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, akcija će imati za cilj da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena u pogledu prosečnih zarada, koje ostvare žene i muškarci i da ukaže na potrebu preduzimanja suštinskih aktivnosti u ostvarivanju rodne ravnopravnosti.

- S obzirom na to da je prošle godine, kada je Кomisija za rodnu ravnopravnost po prvi put organizovala i sprovela ovu akciju, odziv privrednih subjekata bio zaista velik, a akcija veoma uspešna, smatram da je neophodno da održimo kontinuitet i da je sprovedemo i ove godine – rekla je predsednica Кomisije Mirjana Vasilić.

Ona je naglasila da se, nažalost i ove godine zapaža razlika između prosečne zarade koju ostvaruju žene i muškarci od oko 11% i da je neophodno i dalje ukazivati na taj problem i dodala da suštinsko zalaganje i konkretne akcije mogu pospešiti naše nastojanje da u punom kapacitetu sprovodimo načela rodne ravnopravnosti.

Zbog toga će, navodi se, Кomisija uputiti poziv svim privrednim subjektima u Gradu Novom Sadu, kao i svima koji žele da budu društveno odgovorni i doprinesu podizanju svesti o potrebi za rodnom ravnopravnošću, da svojim učešćem podrže ovu akciju i da omoguće ženama da ostvare popust na robu i usluge u iznosu od upravo tih 11% razlike u zaradi.

Na sednici je dogovoreno da se akcija "Dan jednakih plata 2018. godine" u Novom Sadu održi 14. decembra, a da se do tada akcija promoviše i da se omogući svim zainteresovanim da se prijave i uzmu učešće u njoj.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan