Poreska poslala opomene građanima, nadležni obećavaju bržu uslugu na šalterima

Poreska poslala opomene građanima, nadležni obećavaju bržu uslugu na šalterima

Nakon poziva Gradske poreske uprave Novog Sada, koji su krajem prošlog meseca upućeni imaocima prava svojine za koje je utvrđeno da na teritoriji Grada Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu, ta uprava početkom tekuće nedelje uputila je prvu polovinu, od ukupnog broja opomena onima koji nisu izmirili svoje obaveze.

GUŽVA U PORESKOJ: Novosađani dobili obaveštenje da prijave porez na "fantomske" nekretnine

GRADSKO VEĆE: Evo zašto ste dobili pozive od Poreske uprave


Tim povodom, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović danas je obišla šalter salu GPU u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24–26 gde je utvrđeno da je cirkulacija stranaka pojačana, kao i to da je povećan broj inspektora koji vrše prijem stranaka.

Kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi, doneli smo odluku da povećan broj poreskih inspektora bude na raspolaganju poreskim obveznicima sve dok bude bilo neophodno. Apelujemo na poreske obveznike da koriste benefite sistema za upravljanje redovima čekanja kojim je opremljena šalter sala i kojim se pruža mogućnost građanima da putem elektronske pošte ili SMS-a zakažu termin na šalterima Gradske poreske uprave. Takođe, obaveštavamo sugrađane da je 1. juna ove godine pušten u rad programski paket eUverenja kojim je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje uverenja i elektronskog izdavanja istih, što omogućava obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave – istakla je Mesarović.

Gradska Poreska uprava uvela eUverenja


Potrebne informacije povodom zakazivanja termina i eUverenja mogu se pronaći na internet prezentaciji Gradske poreske uprave.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih poziva i opomena zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24–26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP "Informatika" na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info pultu Gradske poreske uprave u TC "Promenada", putem elektronske pošte na mejl adresu , kao i na brojeve telefona: 4871 707 i 4871 751.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Trude se sirotančići

  pre 776 dana i 22 sata

  Gospodo poreznici. Ako mogu PaySpot, Altapay i razne druge platne institucije privatne, koje osnova par ljudi, i menjačnice, da sklope ugovore sa bankama i koriste njihov hardver za obrade i da sve bude u redu, ne vidim zašto Poresko ne bi moglo?
  Kanda vama fali i nešto osim hardvera, da bi sve bilo na vreme. Nije dovoljan Anin Kosmički Centar za WW3, u Kragujevcu beše li?
  Ne zaboravite da živimo u Rajskoj Deželi - jer kako bi drugačije i moglo kad smo u Njegovoj.
  A u Raju nema problema, zar ne?

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Mihajlo

  pre 776 dana i 5 sati

  @Trude se... - Ne moze drzavna ustanova, pogotovo ne poreska ustanova da deli podatke sa privatnim bankama.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Teorija i praksa

  pre 775 dana i 23 sata

  Teorijski si samo u pravu.
  Postoji stvar kao što je ugovor između ozbiljnih kuća, koji garantuje za tajnost podataka.
  Nadalje, sve naše poreske podatke su već prodali. Možeš se uveriti u to kada pokušaš da otvoriš bankovnu karticu skoro bilo gde u svetu - a oni znaju broj tvoje lične karte.
  Zanimljivo, ha?
  Da ne pominjemo razvode, oružja i plovila - što su dobili u paketu pod demokratama.
  U doba kada su uvođena "elektronska lična dokumenta".
  Naše podatke nema samo ona zemlja koja neće da plati.

  Oceni komentar:
  0
  1