Predati prigovori građana na regulacione planove delova Telepa i Limana

Predati prigovori građana na regulacione planove delova Telepa i Limana

Građanski pokret Bravo! proteklih nedelja anketirao je na hiljade građana i prikupio nekoliko stotina prigovora na regulacione planove Telepa, kao i dela Limana, kako bi pomogao građankama i građanima da se izbore s "namerom lokalne naprednjačke vlasti da zelene površine pretvori u građevinske zone".

Ukupno 500 prigovora koji su prikupljeni u postupcima ranog javnog uvida, predati su danas u podne Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na kraju uvida 2. aprila.

– Sada se nadamo da će gradska vlast u ovom slučaju ipak prihvatiti zahteve Novosađanki i Novosađana za više zelenih površina – poručuju iz GP Bravo i naglašavaju da se borba za zelene površine u Novom Sadu, u ovom slučaju prvenstveno na Telepu, na kraju Bulevara patrijarha Pavla, kao i na Limanu, kod okretnice na Štrandu, neće se završiti samo predajom potpisa.

VIDEO: Zbor građana MZ "Liman" protiv izgradnje objekta kod Štranda

Dodaju da će Bravo! i narednih nedelja anketirati Novosađanke i Novosađane o tome šta misle da treba da se uradi sa ovim zelenim površinama, sve kako bi se pružila podrška onima koji žele da ovi prostori budu zelene površine, a ne građevinske zone.

"Telepska inicijativa" počela sa sakupljanjem novca za otkup parcele za park

Građani ne žele solitere, već parkove, a Bravo! će nastaviti da se bori i neće odustati od zahteva građanki i građana da zelenila bude što više – zaključuju.

Podsećamo, prodaja parcele na Telepu na kojoj su građani zamišljali park zakazana je za četvrtak, 4. april. 

Udruženje građana "Telepska inicijativa" sprovodi kampanju "Svim srcem za Telepski park", kako bi očuvao tu zelenu površinu i prikupljati novac kako bi na javnoj licitaciji pokušali da otkupe pomenutu parcelu i od nje naprave park.

Stranka Zajedno za Novi Sad pozvala je Novosađane da u četvrtak u 10 sati dođu ispred Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u ulici Stevana Branovačkog 3 kako bi sprečili prodaju ove zelene površine.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan