Premijerka uverena da će EU priznati sve vakcine koje se koriste u Srbiji

Premijerka uverena da će EU priznati sve vakcine koje se koriste u Srbiji

Evropa se bliži ponovnom pokretanju letnjih putovanja, ali ne priznaje, za sada, vakcine svih proizvođača. Pitanje je šta sa onima koji su vakcinisani kineskim i ruskim cepivom.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila sinoć da Srbija ima odlične rezultate, ne samo na polju vakcinacije već i u ekonomiji, da je primer za mnoge, čak i kada je reč o digitalnim pasošima koje će, kako je ocenila, kao i sve vakcine kojima su građani Srbije vakcinisani, priznavati svi.

– Verujem da će i "Sinofram" vakcina biti prihvaćena u EU, kao što su je prihvatile i Grčka i Mađarska, takođe i Španija, pregovaramo sa Izraelom, oni su rekli da će priznavati samo one koje su oni priznali – rekla je Brnabić gostujući na TV Pink i naglasila da je uverena da će EU priznati sve vakcine.

Brnabić je rekla da su digitalne potvrde o vakcinaciji, koje će i građani Srbije morati da pokazuju, priznavati svi.

– Bili smo prva ili druga zemlja koja je počela da ih koristi, već ih je unilateralno priznala Grčka, jer još nema svoje digitalne sertifikate, priznali su naše, UAE ih je priznala, Turska, Mađarska, sada i Španija, očekujem da ih bez ikakvih problema priznaju svi – rekla je premijerka Srbije i dodala da su naši digitalni sertifikati primer kako oni treba da izgledaju.

Brnabić je ponovila da je brine mali procenat vakcinisananih mladih ispod 30 godina.

– Mladi, a vakcinisano ih je 12 odsto, drže ključ kraja epidemije u svojim rukama i potpune bezbednosti i sigurnosti, i kolektivnog imunuteta – kazala je predsednica Vlade Srbije.

Dodala je da Vlada radi sa celokupnom ivent industirijom, Exit festivalom, Bir festom, Lav festom i ''da je predlog da se na Svetski dan muzike otvori Srbija''.

Da li ćemo uspeti videćemo za sada sve deluje jako dobro, rekla je Brnabić i dodala da se nada da će i 3.000 dinara motivisati ljude da se vakcinišu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • A što ne bih rekao

    pre 1059 dana i 21 sat

    Što se tiče Sinofarma, koji je većina, moraće. Ne samo zbog toga što ga je SZO priznala, već i zato što ga je upotrebio kompletan naftaški, da ne kažem muslimanski svet.
    Pa da vidim da kažu naftašima, "Ne, ne možete ući."
    Što se tiče ruskog Sputnjika V, e to već ne znam. Verovatno će to ostaviti zemljama članicama.
    Jedno je sigurno, da ne mogu zabraniti zemljama članicama da priznaju nešto što je odobrila SZO kao hitnu vakcinu.
    No, kad je u pitanju komšijina krava...

    Oceni komentar:
    0
    3