PRETE IM I ORUŽJEM: Profesionalni upravnici zgrada sve češće izloženi nasilju

PRETE IM I ORUŽJEM: Profesionalni upravnici zgrada sve češće izloženi nasilju

Profesionalni upravnici treba da dobiju status lica koja obavljaju posao od javnog značaja smatra Udruženje profesionalnih upravnika "Profesionalni upravnici Srbije" koje se oglasilo povodom, kako se navodi, učestalih napada i pretnji profesionalnim upravnicima.

U saopštenju Udruženja ukazuje se da su društveno odgovorne profesije, poput novinara, prosvetnih radnika i zaposlenih u javnom prevozu izloženi nasilju, te da su zaposleni u većini tih zanimanja su zbog povećanog rizika za bezbednost zakonom dobili status lica koje obavlja posao od javnog značaja, prenosi "Blic", 

Udruženje smatra i da profesionalni upravnici nakon usvajanja Zakona o stanovanju i održavanju zgrada treba da budu svrstani u ovu kategoriju i navodi da će istupima u javnosti pokušati da na argumentovan način ukaže na to.

- Profesionalni upravnici se često suočavaju sa kukavičkim pretnjama, uništavanjem imovine, pa čak i sa fizičkim nasrtajima i oružanim pretnjama. Nasilje u stambenim zajednicama potiče od pojedinaca koji stavljaju svoj sebični interes ispred interesa zajednice i ispoljava se kroz različite vidove nasilničkog ponašanja – navodi se u saopštenju.

Udruženje napominje da napadi na profesionalne upravnike dolaze najčešće od pojedinaca koji smatraju da imaju pravo da pribegnu nasilju. 

- Uvereni su da njihovi bližnji, u svojoj ograničenosti, nisu sposobni da shvate "genijalnost" njihovih i "pogubnost" svojih predloga. Pojedinci sa takvim stavovima, sklopom ličnosti i takvim nastupom najčešće profesionalnog upravnika vide kao prepreku za ostvarivanje namere za koju su uvereni da je jedina ispravna – zaključuje se u saopštenju Udruženja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pjer

  pre 408 dana i 15 sati

  Ovo je notorna laz. Mi smo u nasoj zgradi imali profesionalnog upravnika kojije samoinicijativno skupljao potpise, pretio neposlusnim stanarima da ce ih srediti, opustosio nam ziro racun zgrade, placao i namestao poslove svojim prijateljima bez potpisa i znanja stanara. Na kraju smo ga jedva isterali jel uvek nalazio nekog svog u zgradi koji je zastupao samo njegove licne interese umesto interese same zgrade.

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadsko porodilište jkp novosadska toplana matična knjiga rođenih bez struje almaško groblje horoskopski znaci porodilište Novosadska toplana elektrovojvodina bebe servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja RHMZ Miloš Vučević jkp lisje isključenja struje EPS dunav novorođenčad radosne vesti havarija na vodovodu bez vode sahrane gradsko groblje gradonačelnik Miloš Vučević horoskop raspored sahrana novi sad servisne informacije telep betanija