Pretnje i pritisci na aktiviste i političare koji podržavaju protest

Pretnje i pritisci na aktiviste i političare koji podržavaju protest

Nakon što je Vojvođanska partija pozvala svoje pristalice da podrže proteste građana protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu, na zvaničnom tviter nalogu VP krenula je do sada nezabeležena, orkestrirana hajka na predsednika Vojvođanske partije Aleksandra Odžića u vidu više stotina pisanih pretnji i otvorenih poziva na likvidaciju, kako njega lično, tako i svih drugih Vojvođana.

Zabrinuti smo i upozoravamo javnost i institucije sistema države Srbije da je bezbednost predsednika VP visoko ugrožena i tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv lica koja prete progonom i ubistvima političkih neistomišljenika, saopštava VP, a prenosi Nova.rs.

Takođe podsećamo, da je Vojvođanska partija parlamentarna stranka na nivou AP Vojvodine čiji je predsednik Aleksandar Odžić i pokrajinski poslanik, što jasno ukazuje na motive i prirodu ovih do sada nezabeleženih uvreda i pretnji, pa i svih drugih bezbednosnih rizika i pretnji kojima smo kao pojedinci i politička organizacija izloženi već duži niz godina, poručuju iz VP.

Dodaju da zahtevaju od nadležnih organa republike Srbije da ih zaštite u slobodnom izražavanju i političkom delovanju, a lica sa poznatih tviter naloga čiji deo sadržaja dostavljaju i javnosti, pronađu i u skladu sa zakonom procesuiraju.

Sa ovim brutalnim napadima, kako kažu, upoznaće i međunarodnu zajednicu od koje takođe očekuju adekvatnu reakciju, u cilju slobodnog izražavanje i neometanog političkog delovanja stranke.

Takođe veliki je broj aktivista ekoloških udruženja i građana koji su prijavili da ih je posetila policija i upozorila da ne krše zakone tokom današnje blokade. Jedan od njih, Predrag Antonić je na svom fejsbuk nalogu objavio:

"Bila policija jutros, došli da me upozore za proteste.
Ljudi čuvajte se bilo kakvih provokacija danas na protestu. Jako ih sve ovo svrbi."
Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dejan

    pre 879 dana i 8 sati

    Haha, i šta sad, Odžić se samoproglasio za vođu svih Vojvođana jer mu je neko pretio. Malo dete sa mozgom veličine kikirikija.

    Oceni komentar:
    6
    2
  • IZNOGUD

    pre 879 dana i 6 sati

    Daj Odžiću smanji tenziju...lepo si profitirao godinama i imaćeš dobru i lepu penziju....a da si se naradio za nju....

    Oceni komentar:
    7
    2
  • Sava

    pre 878 dana i 12 sati

    Ovde se više ne radi o tome ko je za vlast, a ko protiv. Ako Tinto dođe, imamo malo vremena dok ne počne da vadi rudu, a posle toga svi planirajte karte u jednom pravcu najmanje 300 km od rudnika, jer će posledice biti nesagledive.Ko ostane dobija besplatnu kartu u večna lovišta.Projekat je ekonomski dobar, što ne znači i zdrav.

    Oceni komentar:
    1
    0