Privrednici i finansijski stručnjaci iz Kine posetili Novi Sad

Privrednici i finansijski stručnjaci iz Kine posetili Novi Sad

U subotu 19. januara, u Gradskoj kući, organizovan je svečani prijem za predstavnike i predstavnice kompanija i organizacija iz dva kineska grada – Šangaja i Ningboa.

Delegaciju je predvodio Zhao Jue, generalni sekretar naučno-obrazovne i istraživačke organizacije "Van Li Tink Tank" i član Savetodavnog odbora Šangaja.

Obraćajući se gostima u ime domaćina, predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić poželeo im je dobrodošlicu, ističući značaj saradnje Srbije i Kine. On je dodao da je Kina prijatelj Srbiji, te se zahvalio na podršci koju Kina pruža našoj zemlji, navedeno je u saopštenju.


Novi Sad, Omladinska prestonica Evrope ove godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine, je i univerzitetski centar. Smatram da su upravo nauka, privreda i kultura tri oblasti gde saradnja dva naroda može biti još čvršća – poručio je predsednik gradskog parlamenta.

Pored predsednika novosadske Skupštine, današnjem sastanku priustovali su i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Andrijana Mesarović, načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić, šef Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada Novog Sada Goran Sečujski i direktor JP “Urbanizam” Dušan Miladinović, dok su kinesku delegaciju činili predstavnici i predstavnice kineskih finansijskih organizacija i kompanija iz Šangaja i Ningboa.


Tokom sastanka, gostima iz Kine predstavljeni su neki od najznačajnijih gradskih projekata, a prezentacije su održali Andrijana Mesarović, Dejan Mandić, Goran Sečujski i Dušan Miladinović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Novosadska racija elektrovojvodina Spens betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo kina izmena trase autobusa uhapšen diler JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode astrologija jkp lisje isključenja struje raspored sahrana novi sad servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad sahrane novi sad obeležavanje novosadske racije novosadsko porodilište bez vode horoskop korona virus zdravlje saveti zodijak dnevni horoskop