Projekcija filma "Zaustavite Dunav i skazaljke stare" u četvrtak na PMF-u 

Projekcija filma "Zaustavite Dunav i skazaljke stare" u četvrtak na PMF-u 

Projekcija filma "Zaustavite Dunav i skazaljke stare" održaće se u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta u četvrtak, 30. novembra, sa početkom u 13:30 časova.

Kroz ovaj dugometražni dokumentarni film u produkciji "Tamburica Fest-a" i reditelja Salija Salinija, profesora režije iz Izmira, gledaoci će moći da se upoznaju sa kulturom, muzikom i lepotama naših prostora.

U Filmu učestvuju Rade Šerbedžija, Olivera Katarina, Ratko Šoć, Željko Bebek, Dženan Lončarević, Bane Krstić, Bajaga, Vlatko Stefanovski… Prisutan je i tamburaški orkestri "Velos", "Romansa", "Biće skoro propast sveta" i "La banda".

Takođe, kroz ovaj multimedijalni film gledaoci će imati priliku da se upoznaju sa samim nastankom najboljeg etno festivala u Evropi – Tamburica Fest

Svetski tamburaški festival "Tamburica Fest" osnovan je 2008. godine kao manifestacija sa jedinstvenom koncepcijom i kulturnom misijom afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta.

Tamburica Fest u svom radu objedinjuje sve vrste umetničkog delovanja i pored muzičara, kompozitora, izvođača, vokalnih solista, okuplja poete, slikare, književnike, glumce, režisere, arhitekte, majstore starih zanata i graditelje muzičkih instrumenata.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan