Radovi u OŠ "Jovan Popović" na Limanu gotovi do juna (FOTO)

Radovi u OŠ "Jovan Popović" na Limanu gotovi do juna (FOTO)

Radovi na fasadi, zamena stolarije i rasvete, radovi su koji se trenutno odvijaju u OŠ "Jovan Popović" u Ravaničkoj ulici, na Limanu II.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je školu, a projekat rekonstrukcije predviđa zamenu fasadne stolarije, revitalizaciju fasade objekta i sanaciju sanitarnih čvorova, kao i zamenu elektroinstalacija u objektu škole uz uvođenje LED rasvete. Takođe, predviđa se i sanacija telekomunikacionih i signalnih instalacija, postavljanje instalacije za automatsku detekciju, kao i postaljanje sistema za alarmiranje za slučaj izbijanja požara u objektu škole.

 

- Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, odnosno Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Grad Novi Sad, Gradska uprava za obrazovanje i OŠ "Jovan Popović" dobili su 75 miliona dinara za investiranje u rekonstrukciju škole. Radovi teku po predviđenoj dinamici, intenzivni su i nadam se da će do kraja juna biti okončani. Videli smo tokom obilaska da se radi na zameni stolarije, ugrađuju se najkvalitetniji prozori i vrata, menja se rasveta, izvode se kompletni fasaderski radovi, kao i rekonstrukcija sanitarnih čvorova. Osim toga, grad je iz svog budžeta izdvojio oko 5,5 miliona dinara za ulaganje u kuhinju i trpezariju za drugi objekat škole - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Po njegovim rečima Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila je sredstva za ulaganje u Gerontološki centar na Novom naselju u iznosu od oko 400 miliona dinara, a podršku će dobiti i Dom za decu u Veterniku.

- Gotov je i projekat kojim ćemo konkurisati za rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu 4, a pripremamo finansije i za nastavak najznačajnijeg ulaganja u obrazovni sistem u Novom Sadu, a to je izgradnja zgrade muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom. Imamo zahteve za proširenje kapaciteta više osnovnih i srednjih škola, a čeka nas i završetak ulaganja u OŠ "Nikola Tesla", "Ivo Lola Ribar" i "Veljko Vlahović" u Šangaju - rekao je Vučević. 

 

Škola je izgrađena 1975. godine, nastavu pohađa oko 650 učenika, a ima oko 80 zaposlenih.

Do sada su zamenjeni prozori na svim učionicama, preko 50 odsto  fasade je sanirano, zatim, od šest toaleta, tri toaleta su kompletno završena i u njima je postavljena nova keramika, a rasveta je zamenjena u većini učionica i u toku su radovi na zameni elektroinstalacija.

Pored navedenog, za Osnovnu školu "Jovan Popović" Novi Sad, iz budžeta grada za sanaciju kuhinje i trpezarije u drugom objektu škole koji se nalazi u Ulici dr Ilije Đuričića obezbeđeno je 5.748.000 dinara sa PDV-om.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 630 dana i 12 sati

  sve je to lepo, ali zasto se radi u toku trajanja skolske godine kad ovu školu pohađa 650 učenika u dve smene!!! Zar nije moglo preko leta ovo da se uradi? Deca mi pohađaju ovu školu i kažu da često od radova uopšte ne može da se čuje šta nastavnici pričaju, a da ne pominjemo bahatost radnika koji u toku časa bacaju prozore sa staklima sa sprata dole na beton!!!

  Oceni komentar:
  1
  1
novorođenčad zagađenje sahrane novi sad magla horoskop bebe raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode isključenja struje zagađenje vazduha skupština grada novog sada raspored sahrana i ispraćaja isključenja elektrovojvodina betanija zodijak jkp lisje horoskopski znaci novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bez vode Isključenje struje dnevni horoskop astrologija Elektrodistribucija Novi Sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje RHMZ