Rešenja o privremenim penzijama biće oročena na tri godine

Rešenja o privremenim penzijama biće oročena na tri godine

Izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđaju da rešenja o penzijama, koja nisu konačna, budu oročena na tri godine.

Privremena rešenja o penzionisanju imaće rok važenja tri godine i ukoliko za to vreme penzioner ne pribavi kompletnu dokumentaciju o uplatama i dužini staža, PIO fond će takve penzije proglasiti konačnim.

To znači i da se više neće dešavati da korisnici penzijama godinama, a neki i do kraja života, primaju čekove na osnovu privremenih rešenja, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Takvo je rešenje predviđeno izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a čiji je cilj da se smanji broj privremenih rešenja koja se sada izdaju zato što penzioneri ne mogu da prikupe svu potrebnu dokumentaciju da bi dobili trajno rešenje.

Cilj je i da se izbegne plaćanje razlike između privremenog i trajnog iznosa penzije, koja je u nekim slučajevima bila i više stotina hiljada dinara.

Najčešće je ta razlika između 5 i 10 hiljada dinara, a, inače, sada je od ukupnog broja izdatih rešenja za penziju u toku godine 85 odsto privremenih.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad sahrane novi sad horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod crna hronika servisne informacije jkp lisje isključenja struje betanija Futog RHMZ sremski karlovci horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije novi sad novorođenčad isključenje vode Vreme u Novom Sadu Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja NURDOR dnevni horoskop novosadsko porodilište bez vode