RHMZ: Moguće vremenske nepogode

RHMZ: Moguće vremenske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava na "lokalno veću količinu padavina i pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom".

Upozorenje je izdato za područje Srbije i odnosi se na danas, sutra i preksutra, odnosno za period od 15. do 17. septembra.

Plјuskovi i grmlјavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlјe, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme – stoji na sajtu RHMZ-a.

Oni napominju da se u subotu grmlјavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će "uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelјi".

Što se tiče Vojvodine, ona će u petak biti cela "narandžasta" dok su danas u toj "boji" meteolarama Bačka i Banat, a Srem je žut.

petak, 16. septembar


Podsećamo, narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno. "Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje", stoji na sajtu RHMZ. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan