ŠARČEVIĆ: Đačke ekskurzije dozvoljene od ponedeljka, maturske večeri u drugoj polovini juna

ŠARČEVIĆ: Đačke ekskurzije dozvoljene od ponedeljka, maturske večeri u drugoj polovini juna

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja.

Ipak, maturanti će, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.

– Ja sam jutros prosledio dopise školama i oni sada imaju opciju da završe dogovorena putovanja. Cilj je da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamenska putovanje ili vaučer to mogu da uzmu. Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski kod za to – rekao je Šarčević za portal Nova.rs, a prenose "Novosti Online".

Ministar kaže da mogu da počnu i pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.

– Malim maturantima sugerišem da proslave organizuju u školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Malim maturanti se ne preporučuju restorani i hoteli, to ne priliči njima. Imaju zaista dobre uslove da to naprave u svojoj režiji, da ne košta mnogo, da roditelji donesu kolače sokove. Mogu da naprave dobro ozvučenje i da se lepo slikaju. Škole, ipak, nemaju takve uslove mogu da sa lokalnom samoupravom da organizuju u nekom prikladnom prostoru – kaže ministar.

Veliki maturanti mogu da organizuju proslave u restoranima i hotelima, ali ministar napominje da se i tu preporučuje da budu pristojni i paze.

– Neka sami reše, uz sve mere bezbednosti koje važe. Ne moraju baš da prilaze blizu jedni drugima – kaže Šarčević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan