Sastojak u magnezijumu može izazvati vrtoglavicu i gubitak sluha

Sastojak u magnezijumu može izazvati vrtoglavicu i gubitak sluha

Iako često dobijamo preporuku da za zdrave, jake mišiće treba piti magnezijum, nije svaki sa tržišta istog kvaliteta.

Aditivi se često dodaju i suplementima u malim dozama, ali treba imati u vidu da tokom dužeg vremena, usled akumulirajućeg efekta, ove supstance mogu potencirati razvoj pojedinih neželjenih dejstava. Ovo je rekla magistarka farmacije Hristina Milošević u svom novom videu.

Aspartam je samo jedan u nizu štetnih aditiva sa kojim treba biti oprezan.

On se povezuje sa vrtoglavicama, gubitkom sluha, potencijalnom kancerogenošću, Alchajmerovom bolesti… Dovodi do povraćanja, alergijskih reakcija, atopijskih dermatitisa i čitavog niza neželjenih dejstava.

Iako se u svakom pojedinačnom proizvodu aditivi nalaze u "bezbednim količinama" (stavljam "…", jer je termin "bezbedno", samo dok istraživanja ne pokažu suprotno), ne treba zanemariti akumulirajući efekat – naglasila je Hristina.

Aspartam se u ovom magnezijumu možda nalazi u "bezbednim količinama", ali ne treba zanemariti činjenicu da ga ima u mnogim proizvodima koje ljudi svakodnevno koriste (žvakama, veštačkim zaslađivačima..), piše City magazin.

Zato je zadatak svakog pojedinca da vodi računa da "bezbedna količina" ne bude prekoračena.

Oceni vest:
6
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Zokson

    pre 12 dana i 15 sati

    Ja vec 23 godine svakodnevno pijem po 20-30 tableta zasladjivaca na bazi aspartama ,a nemam ove simptome .Da nesto nije u redu sa mnom ili ????

    Oceni komentar:
    0
    1