SKUPŠTINA NOVOG SADA: Stambena podrška za višečlane porodice i izbeglice

SKUPŠTINA NOVOG SADA: Stambena podrška za višečlane porodice i izbeglice

Skupština Novog Sada juče je na 26. sednici u ovom sazivu usvojila 50 tačaka dnevnog reda, među kojima je nekoliko urbanističkih planova, stambena podrška višečlanim domaćinstvima, kao i izbeglim i raseljenim osobama, te izveštaje za prošlu godinu Pravobranilaštva, Ombudsmana i Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Novosadski parlament je glasao za osnivanje nove ustanove kulture Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor", te potvrdio izbor novih-starih direktora "Informatike" i "Parking servisa", piše Dnevnik.rs.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić, pre sednice obratio se novinarima i izdvojio, po njemu, bitne tačke dnevnog reda, a prva je bila predlog plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope.

Ovim planom je planirana mogućnost nastavka izgradnje kompleksa stanova za pripadnike službi bezbednosti, što pozdravljam i smatram da oni koji nas čuvaju i štite trebalo bi da imaju mogućnost da otkupljuju stanove po povoljnijim uslovima. Što se tiče samog PGR-a, planirano je da se gradi 10 blokova u produžetku Novog naselja ka Bulevaru Evrope, ukupne površine 22,5 hektara. Prostor je najvećim delom namenjen za višeporodično stanovanje, ali i za centralne funkcije s pratećim sistemom obrazovanja i ostalim raznovrsnim javnim službama. Planirana je izgradnja oko 2.850 stanova, procena je da bi tu trebalo da živi oko 7.500 stanovnika, koje će svakako pratiti i dovoljan broj parking mesta i ozlenjavanje stambenih kompleksa. Pored blokovskog zelenila, planirano je i ozelenjavanje trgova na tri lokaliteta na površini od oko dva hektara – naveo je Đurić.

Kako je dodao, na jučerašnjoj sednici odlučeno je da se dodeli 17 stanova u zgradi u Ulici Momčila Tapavice kroz program stambene podrške za dvočlana, četvoročlana i petočlana domaćinstva.

Oceni vest:
2
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kosač

  pre 774 dana i 20 sati

  Ma sramota treba da bude, prvo države, a onda i grada, navodno sam na spisku za dodelu stana za porodice čiji su očevi ratovali, jer u to vreme u policiji nije bilo žena, i čekam taj stan od 2000-ite. Četvoro dece, svi narasli i već potomci krenuli u školu, najžalije što su mi 5 godina skidali sa plate za takozvanu stambenu politiku. 22 godine nije rešen imovinski problem, pa izvinite j...m i sistem i gradsku strukturu, a na kraju i sutsvo.

  Oceni komentar:
  0
  10