Sredinom marta počinje potpuna obnova Sentandrejskog mosta

Sredinom marta počinje potpuna obnova Sentandrejskog mosta

Sve spremno za temeljnu rekonstrukciju Sentandrejskog mosta u Novom Sadu. Radove popola plaćaju Grad i JP "Putevi Srbije".

Beogradske firme "Srbijaautoput" i "Mostogradnja" zajednički će raditi temeljnu obnovu Sentandrejskog mosta na Kanalu DTD u Novom Sadu, odlučeno je posle obavljenog postupka javne nabavke koji je krajem minule godine organizovala gradska Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

- Rekonstrukcija mosta koji je već dugo u veoma lošem stanju, vredna 57 miliona dinara, trebalo bi da počne 15. marta – najavljuje za "Večernje novosti" Zorica Ninić Stupar, pomoćnik načelnika UGZI za investicije.

Ona podseća da tu investiciju zajednički, u jednakim iznosima, realizuju Grad Novi Sad i JP "Putevi Srbije".

Izvođaču radova, koji je na tenderu dao najpovoljniju ponudu, dat je rok od 180 kalendarskih dana od uvođenja u posao da završi obnovu mosta, čime će biti okončan deo velikog projekta proširenja Sentandrejskog puta, odnosno, izgradnje Sentandrejskog bulevara sa još jednim mostom "blizancem" na kanalu DTD.

- Prošle godine je raspisana i javna nabavka za projektovanje mosta "blizanca" Sentandrejskom mostu i uskoro se očekuje sklapanje ugovora o projektovanju – dodala je Ninić Stupar.

Sa pokrajinskom Upravom za kapitalna ulaganja ugovoreno je finansiranje obnove Sentandrejskog puta, od ulica Primorske do Velebitske, deonice duge oko 1,3 kilometra, a potom bi tokom godine počela i izgradnja nove trase, koju zajednički finansiraju Pokrajina i "Putevi Srbije".

Rehabilitacija Sentandrejskog, odnosno, Klisanskog mosta, kako se takođe naziva jer vodi prema Klisi, značajna je faza u ostvarivanju rekonstrukcije Sentandrejskog puta radi izgradnje istoimenog bulevara. Ceo taj projekat obnove jednog i izgradnje drugog mosta i bulevara vredan je ukupno 720 miliona dinara i jedna je od najvećih ionvesticija u poslednjih nekoliko godina u Novom Sadu.

GUŽVE U SAOBRAĆAJAJU: Tokom obnove Sentandrejskog mosta, saobraćaj će biti preusmeren na druge mostove preko kanala, što će verovatno izazvati veće gužve, jer je taj putni pravac, na državnom putu Novi Sad - Subotica, veoma prometan.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Geza Lennert

  pre 1222 dana i 13 sati

  Pametni bi to radili ovim redom: prvo bi sagradili "drugi most" (pored ovog), pustili na njega saobraćaj sa ovog mosta, potom započeli renoviranje "starog" klisanskog mosta. I ne bi bilo nilskve gužve. Zbogom pameti! :-)

  Oceni komentar:
  0
  6