SSP: Tražimo od REM-a da u roku od 24 časa zabrani skandalozan spot Aleksandra Vučića (VIDEO)

SSP: Tražimo od REM-a da u roku od 24 časa zabrani skandalozan spot Aleksandra Vučića (VIDEO)

Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od REM-a da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje "skandaloznog predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome Aleksandar Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloletnu devojčicu u političke svrhe, i na taj način svu decu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve".

Ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija  o pravima deteta, i Kodeksa   o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu. REM ima obavezu propisanu zakonom o elektronskim  medijima, član 23, i Pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga (Službeni glasnik Republike Srbije 25/2015) da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja, odnosno još veće uznemirenje dece i roditelja – navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

IZ SSP-a pozivaju sve državne institucije, novinarska udruženja i organizacije za zaštitu prava dece da dignu glas protiv "nezabeležene zloupotrebe dece radi očuvanja nedemokratske vlasti jednog čoveka".

Pozivamo, i misiju Evropske unije, i OEBS da se javno oglase, i osude ovu manipulaciju dece koja je samo još jedan dokaz da u Srbiji 21. juna nema nikakvih izbora već je to samo pozorišna predstava Vučićevog režima u kojoj su žrtve svi građani Srbije, pa čak i deca – navodi se na kraju saopštenja.

Pogledajte spot na koji se odnosi saopštenje SSP-a.

Oceni vest:
11
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan