Šta ako dojava o bombi stigne za vreme maturskog ispita

Šta ako dojava o bombi stigne za vreme maturskog ispita

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će danas biti održan sastanak predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova i prosvete, na kome će biti dogovoreni modaliteti kako da se, imajući u vidu gotovo svakodnevne dojave o bombama, maturski ispiti sprovedu na najbolji način, a deca zaštite od ovih hakerskih napada.

Podsećamo, u proteklom periodu, zbog učestalih dojava o bombama, đaci osnovni i srednjih škola često su bili primorani da prekidaju nastavu.

DOJAVE O BOMBAMA U NOVOSADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA: Deci otkazana nastava

Uznemirujući mejl stigao na adrese više beogradskih škola

Lažna dojava o bombi prekinula nastavu u školi "Milan Petrović"

Nakon provera kontradiverzionih timova nastava bi bila vraćena u normalu, ali se postavljalo pitanje šta će se dogoditi ukoliko dojave o eksplozivnim napravam stignu za vreme mature.

Kako je za "Blic" objasnio profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić, "u slučajevima dojava bombi sve službe moraju da poštuju strogo određenu proceduru".

Svaka dojava o bombi mora da se tretira kao prava. Niko ne sme da zanemari takvu dojavu. To znači da mora da se izvrši kontradiverzionalni ili KD pregled objekta kome je upućena dojava. To rade specijalne kontradiverzionalne jedinice MUP-a. Ako pronađu bombu, takođe, se zna procedura, a ako je ne nađu objekat se vraća u normalnu funkciju – objašnjava Dragišić.

Kako kaže, koliko će trajati KD pregled zavisi od površine objekata.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan