STANOVI ZA BEZBEDNJAKE: Cenu kvadrata će ubuduće utvrđivati komisija, za svaku pojedinačnu lokaciju

STANOVI ZA BEZBEDNJAKE: Cenu kvadrata će ubuduće utvrđivati komisija, za svaku pojedinačnu lokaciju

Objavljena je nova Uredba o određivanju uslova za kupoprodaju stana za pripadnike snaga bezbednosti.

Cena će se ubuduće određivati na svakoj pojedinačnoj lokaciji, a utvrđivaće je Komisija koju obrazuje Vlada Srbije, navodi se u Uredbi o ovoj pomoći države koja je objavljena u Službenom glasniku.

Raspon cena će se ubuduće kretati od procenjene proizvodne cene neto kvadrata (minimalna cena) do tržišne cene neto kvadrata na konkretnoj lokaciji (maksimalna cena), prenosi Blic.

Uredba propisuje da investitor izgradnje stambene zgrade i stanova na pojedinačnoj lokaciji za pripadnike snaga bezbednosti, odnosno "bezbednjake" kako se kaže u žargonu, dostavlja operativnoj grupi procenjenu tržišnu cenu stana koju određuje licencirani procenitelj, u skladu sa Zakonom o proceniteljima vrednosti nepokretnosti i Pravilnikom o nacionalnim standardima, kodeksu etike i pravilima profesionalnog ponašanja licenciranog procenitelja.

Ubuduće, operativna grupa će na osnovu procenjene tržišne cene stana i procenjene proizvodne cene stana Komisiji dostavljati izveštaj o ispunjenosti uslova za utvrđivanje kupoprodajne cene stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji, koja ne može biti niža od procenjene proizvodne cene neto kvadrata ni viša od tržišne cene neto kvadrata na svakoj pojedinačnoj lokaciji, navodi se između ostalog.

Blic podseća da je, predstavljanjem plana za Expo, najavljeno je i da postoji mogućnost da se neki od stanova koji ostanu posle izložbe, uruče pripadnicima policije ili vojske, ili medicinskim radnicima po povoljnijim uslovima od tržišne.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan