"Stari" studenti traže produženje roka za diplomiranje

"Stari" studenti traže produženje roka za diplomiranje

Zamenik predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Ljubiša Stojmirović kaže za Danas da će se lično založiti da se starim studentima produži rok za diplomiranje i da će o tome razgovarati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i predsednikom Odbora Muamerom Zukorlićem.

On je već, kako prenosi "Danas" kontaktirao oko 20 članova i zamenika članova Odbora i svi su se složili da sednica sa ovom temom treba uskoro da se održi.

- Pitanje roka za diplomiranje starih studenata ćemo sigurno staviti na dnevni red Odbora, ali moram da kažem da njihova peticija do nas nije stigla. Studenti su se ranije meni obratili mejlom i ja sam pokušao da ih kontaktiram, kao i advokaticu koja ih zastupa, ali mi se nisu javili – navodi Stojmirović.

On kaže da njegova podrška studentima nije sporna i da im treba omogućiti da studije završe po zakonu po kojem su ih upisali, jer u tim propisima nigde nije bilo napisano u kom vremenu treba da diplomiraju. Ipak, Stojmirović ima primedbe na njihovo ponašanje.

Opširnije pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan