Strahinja Kovač je prva beba rođena u 2021. godini u Novom Sadu

Strahinja Kovač je prva beba rođena u 2021. godini u Novom Sadu

U 2.29 časova po ponoći Novi Sad postao je bogatiji za još jednog stanovnika na veliku radost porodice Kovač iz Veternika.

Kako je rečno tokom posete gradonačelnika Miloša Vučevića porodilištu Betanija, Strahinja je težak četiri kilograma, a visok 52 santimetra.

Godina nam po običaju počinje na najlepšem mestu u gradu. Iako nismo u mogućnosti da posetimo majku i bebu, zaposleni u porodilištu preneće im naše pozdrave i čestitke. Još šest beba je rođeno od ponoći do sada, tako da delimo radost i sa njihovim porodicama i želimo im mnogo zdravlja i uspeha. Zahvaljujem se zaposlenima u svim zdravstvenim ustanovama na iskazanom herojstvu u 2020. godini, jer oni su istinski junaci koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv korona virusa – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je rekao i da je velika vest to što je krenula izgradnja blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine i to što je Klinika za interne bolesti, nakon završene rekonstrukcije, na svetskom nivou.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 50.000 dinara. Bebe koje se rode 1. februara na Dan grada, na poklon će dobiti po 200.000 dinara.

Prema rečima direktorke Kliničkog centra Vojvodine Edite Stokić, u prošloj godini u Betaniji je rođeno 6.746 beba, a ona je u ime svih zaposlenih poželela Novosađanima srećnu Novu godinu i da svi budu zdravi.

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan