"TALENTI 2018": Uručena priznanja i vredne nagrade najdarovitijim đacima

"TALENTI 2018": Uručena priznanja i vredne nagrade najdarovitijim đacima

U holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu u ponedeljak 17. decembra učenicima i učenicama osnovnih, srednjih i muzičkih škola dodeljena su priznanja "Talenti 2018".

Tradicionalna pokrajinska nagrada dodeljuje se za postignuta prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

Priznanja đacima i njihovim mentorima i mentorkama uručili su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

- Budite ponosni na vaše uspehe i nemojte da odustanete od puta znanja kojim već hrabro koračate – rekao je Milićević i, takođe, istakao i zasluge nastavnika i profesora u njihovoj posvećenosti darovitim đacima, kao i podršku roditelja koji su, kako je rekao, bili stabilan oslonac svojoj deci.


Milićević je još dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da bude podrška svima koji ulažu u znanje, jer je to vrednost od koje zavisi naša zajednička budućnost.

- U poslednjih dve i po godine uložili smo preko milijardu dinara u objekte obrazovnih ustanova širom Vojvodine i više od 500 miliona dinara u visokoškolske ustanove. Želimo da izgradnjom novih škola i temeljnom obnovom postojećih obrazovnih objekata, obezbedimo bolje uslove za nastavu i podignemo kvalitet obrazovanja na viši nivo. I u narednoj godini nastavićemo da ulažemo u obrazovne ustanove, jer želimo svima da pružimo mogućnost, bilo gde da žive u Vojvodini, da imaju jednake uslove za sticanje novih znanja – kazao je potpredsednik.


Čestitajuću nadarenim učenicima i učenicama i njihovim mentorima i mentorkama na vrhunskim rezultatima postignutim na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da je ove godine povećan fond za nagrađivanje.

- Ponosni smo na činjenicu što je ove godine dodeljeno najviše nagrada od kada ovo priznanje postoji – izjavio je Batez.

Osmoro darovitih dobilo je specijalne diplome s novčanim nagradama od po 52 hiljada dinara, 81 učenik i učenica diplome s novčanim iznosima od po 28,5 hiljada dinara i 88 mentora i mentorki diplome i novčane nagrade od po 14,1 hiljada dinara. Diplome i pohvale dobili su još tri hora, dva orkestra, a pohvalnice 172 učenice i učenika.

Lista nagrađenih može se pogledati OVDE.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan