TIODOROVIĆ: Pedijatri su u obavezi da preporuče vakcinaciju, a na roditeljima je da donesu konačnu odluku

TIODOROVIĆ: Pedijatri su u obavezi da preporuče vakcinaciju, a na roditeljima je da donesu konačnu odluku

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je siguran da će školska godina početi regularno.

On je istakao da se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih korona virusom do oktobra.

Tiodorović je za "Novosti" izjavio da je uslov da učenici i studenti ostanu u školskim klupama i tokom cele zime da se što više njih vakciniše.

On je dodao da je na poslednjem sastanku Kriznog štaba zahtevano od nadležnih da se sprovedu mere koje će da utiču da pedijatri i izabrani lekari intenzivnije savetuju cepljenje protiv kovida deci i studentima.

– Deca će se vakcinisati po domovima zdravlja, na punktovima koje sve pedijatrijske službe u zemlji već imaju. Pedijatri su u obavezi da preporuče vakcinaciju, a na roditeljima je da donesu konačnu odluku – rekao je Tiodorović, a prenela egencija Beta.

Epidemiolog je dodao da je, prema poslednjim podacima, među inficiranima korona virusom u Srbiji najviše nevakcinisanih.

U Srbiji je odobrena primena vakcine protiv Kovida-19 za decu uzrasta 12 godina i stariju.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 1020 dana i 3 sata

  Pored svih dokaza o štetnosti vakcina, sad već poznatim činjenicama o eksploziji broja slučajeva autizma kod dece proteklih decenija, kao i automunih bolesti, alergija i činjenici da deca nikada nisu bila bolesnija nego što su 21.om veku, vi i dalje služite uvećanju ionako ogromnog profita farmaceutske mafije. Šta lično taj pretili Tiodorović zna o posledicama vakcinacije neispitanim vakcinama (sa aluminijumom, živom, timerzalom, grafen oksidom) na decu, koja ionako retko i sa blagim simptomima obolevaju od tog prokletog, veštački napravljenog biološkog oružja svetske bagre!

  Oceni komentar:
  2
  3