TIODOROVIĆ: Svadbe i maturske proslave odložiti za drugu polovinu juna

TIODOROVIĆ: Svadbe i maturske proslave odložiti za drugu polovinu juna

Jedinstvena ocena Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa je da je situacija u Srbiji pod kontrolom, rekao je član ovog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović. On je kazao i da je situacija u Nišu još nestabilna jer je virus i dalje tu, a da sve vrste proslava treba odložiti za drugu polovinu juna.

– Imamo daleko veći broj smanjenja broja obolelih sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom. To je pobošljanje i dovešće do toga da razmišljamo o merama – rekao je Tiodorović za RTS.

Kada je reč o situaciji u Nišu, gradu koji je u jednom trenutku bio žarište, Tiodorović je rekao da je situacija daleko bolja nego što je bila.

– Ona je nesigurna, ali pod kontrolom. Kažemo nesigurna jer je virus tu, ne smemo ga potceniti. Imamo zaraženih, obolelih, dok god ga ima, smatramo je nesigurnom –  naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, svadbe, maturske večeri, i druge proslave treba da budu odložene za drugu polovinu juna. Dodao je i da još neće biti otvorena pozorišta i bioskopi.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je korona virus registrovan kod još 120 osoba, ukupno 9.677. Preminulo je još troje, a ukupno 200.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan