TOPLANA: Završena grejna sezona, počinju remonti

TOPLANA: Završena grejna sezona, počinju remonti

JKP "Novosadska toplana" iz sopstvene kase ulaže dve i po milijarde dinara u remont gradske toplovodne mreže.

Grejna sezona u Novom Sadu privedena je prošle sedmice kraju, ali to nije donelo odmor za komunalce. Kako za "Novosti" kažu u "Novosadskoj toplani", sa završetkom grejne sezone počeli su remonti u koje će biti uloženo gotovo dve i po milijarde dinara.

Najznačajniji projekat ovog preduzeća, vredan 325 miliona dinara i u potpunosti finasiran sredstvima "Toplane", kako je potvrđeno za "Novosti", biće izgradnja novog kotla snage 60 megavata u toplani "Istok", a njegova izgradnja će poboljšati energetsku efikasnost celokupnog sistema, dok će grejanje na Podbari, Rotkvariji i u delu Starog grada biti stabilnije, pogotovo pri veoma niskim temperaturama, kada će ova toplana biti u mogućnosti da pokriva opterećenje svog projektovanog konzuma.
 
Jednako značajan projekat, vredan pola milijarde dinara, takođe finansiran iz sredstava "Toplane", jeste izgradnja kogeneracionog postrojenja na toplani "Jug" – kažu u "Toplani" za beogradski dnevni list.


Svi radovi na izgradnji i rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka, navode "Novosti", ove godine će biti finansirani iz sopstvenih sredstava ovog preduzeća, koje je za taj posao opredelilo 1,7 miliona dinara.

- Realizacija plana investicija počela je već 10. aprila izgradnjom dela vrelovodne mreže u Kopernikovoj ulici, kojom se spajaju dve tačke mreže, jedna iz smera Ilije Birčanina i druge iz smera ulice Veselina Masleše. Izgradnjom 250 metara trase trocevnog vrelovoda ove dve tačke biće spojene, što će znatno doprineti boljoj hidraulici sistema u ovom delu grada – napominju iz JKP "Novosadska toplana" za "Novosti".

Obimne radove na vrelovodnoj mreži "Toplana" će početi i i rekonstrukcijom 810 metara vrelovoda u ulici Mileve Marić i na 360 metara vrelovoda u ulici Stanoja Stanojevića, a druga polovina maja rezervisana je za početak radova na Bulevaru oslobođenja, i to na parnoj strani od ulice Novosadskog sajma do Futoške, pišu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje isključenje vode novorođenčad Isključenje struje servisne informacije novosađani RHMZ Republički hidrometeorološki zavod gradsko groblje vremenska prognoza sahrane betanija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja bebe Vreme u Novom Sadu Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad horoskop JKP Vodovod i kanalizacija bez vode matičar novi sad jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bez struje horoskopski znaci sahrana