TOPLANA: Završena grejna sezona, počinju remonti

TOPLANA: Završena grejna sezona, počinju remonti

JKP "Novosadska toplana" iz sopstvene kase ulaže dve i po milijarde dinara u remont gradske toplovodne mreže.

Grejna sezona u Novom Sadu privedena je prošle sedmice kraju, ali to nije donelo odmor za komunalce. Kako za "Novosti" kažu u "Novosadskoj toplani", sa završetkom grejne sezone počeli su remonti u koje će biti uloženo gotovo dve i po milijarde dinara.

Najznačajniji projekat ovog preduzeća, vredan 325 miliona dinara i u potpunosti finasiran sredstvima "Toplane", kako je potvrđeno za "Novosti", biće izgradnja novog kotla snage 60 megavata u toplani "Istok", a njegova izgradnja će poboljšati energetsku efikasnost celokupnog sistema, dok će grejanje na Podbari, Rotkvariji i u delu Starog grada biti stabilnije, pogotovo pri veoma niskim temperaturama, kada će ova toplana biti u mogućnosti da pokriva opterećenje svog projektovanog konzuma.
 
Jednako značajan projekat, vredan pola milijarde dinara, takođe finansiran iz sredstava "Toplane", jeste izgradnja kogeneracionog postrojenja na toplani "Jug" – kažu u "Toplani" za beogradski dnevni list.


Svi radovi na izgradnji i rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka, navode "Novosti", ove godine će biti finansirani iz sopstvenih sredstava ovog preduzeća, koje je za taj posao opredelilo 1,7 miliona dinara.

- Realizacija plana investicija počela je već 10. aprila izgradnjom dela vrelovodne mreže u Kopernikovoj ulici, kojom se spajaju dve tačke mreže, jedna iz smera Ilije Birčanina i druge iz smera ulice Veselina Masleše. Izgradnjom 250 metara trase trocevnog vrelovoda ove dve tačke biće spojene, što će znatno doprineti boljoj hidraulici sistema u ovom delu grada – napominju iz JKP "Novosadska toplana" za "Novosti".

Obimne radove na vrelovodnoj mreži "Toplana" će početi i i rekonstrukcijom 810 metara vrelovoda u ulici Mileve Marić i na 360 metara vrelovoda u ulici Stanoja Stanojevića, a druga polovina maja rezervisana je za početak radova na Bulevaru oslobođenja, i to na parnoj strani od ulice Novosadskog sajma do Futoške, pišu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan