Treći regionalni forum mladih u petak u Novom Sadu

Treći regionalni forum mladih u petak u Novom Sadu

Treći regionalni forum mladih (Third Regional youth forum) održaće se od 29. juna do 1. jula, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a okupiće 200 mladih profesionalaca iz regiona Zapadnog Balkana, s ciljem da se obezbede trajni modeli saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju.

Ovogodišnji forum u Novom Sadu predstavlja deo zvaničnog programa predstojećeg Samita u Londonu, koji se održava 9. i 10. jula 2018.godine. 

Upravo će zaključci sa foruma biti predstavljeni na godišnjem Samitu u okviru "Berlinskog procesa", kao i na  osmom Beogradskom bezbednosnom forumu i Bledskom strateškom forumu.

Treći Regionalni forum mladih organizuju Evropski pokret u Srbiji - lokalno veće Novi Sad, Beogradski fond za političku izuzetnost i Evropski fond za Balkan, u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) - Otvoreni regionalni fond za Jugostičnu Evropu za promociju EU integracija i Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih (RYCO). 

Podršku ovogodišnjem Forumu pružili su Vlada Velike Britanije, Grad Novi Sad, Vlada autonomne pokrajine Vojvodine i Savet za regionalnu saradnju. 

Generalni pokrovitelj Foruma je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan