Treći regionalni forum mladih u petak u Novom Sadu

Treći regionalni forum mladih u petak u Novom Sadu

Treći regionalni forum mladih (Third Regional youth forum) održaće se od 29. juna do 1. jula, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a okupiće 200 mladih profesionalaca iz regiona Zapadnog Balkana, s ciljem da se obezbede trajni modeli saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju.

Ovogodišnji forum u Novom Sadu predstavlja deo zvaničnog programa predstojećeg Samita u Londonu, koji se održava 9. i 10. jula 2018.godine. 

Upravo će zaključci sa foruma biti predstavljeni na godišnjem Samitu u okviru "Berlinskog procesa", kao i na  osmom Beogradskom bezbednosnom forumu i Bledskom strateškom forumu.

Treći Regionalni forum mladih organizuju Evropski pokret u Srbiji - lokalno veće Novi Sad, Beogradski fond za političku izuzetnost i Evropski fond za Balkan, u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) - Otvoreni regionalni fond za Jugostičnu Evropu za promociju EU integracija i Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih (RYCO). 

Podršku ovogodišnjem Forumu pružili su Vlada Velike Britanije, Grad Novi Sad, Vlada autonomne pokrajine Vojvodine i Savet za regionalnu saradnju. 

Generalni pokrovitelj Foruma je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe novosadska policija sahrane novi sad bez struje isključenje vode klisa jkp novosadska toplana Isključenje struje novosađani intervju JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad bez vode JGSP "Novi Sad" jkp lisje isključenja struje raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo detelinara novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja MUP Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije snp servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Spens elektrovojvodina betanija