U NS otvorena Kancelarija za rodnu ravnopravnost i podršku LGBT osobama

U NS otvorena Kancelarija za rodnu ravnopravnost i podršku LGBT osobama

Pokušaće da deluju na mlade ljude kako bi doprineli prevenciji i smanjivanju nasilja.

Kako javlja pres služba Grada Novog Sad, pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Кoković prisustvovala je otvaranju Кancelarije za rodnu ravnopravnost i podršku LGBT osobama koja je u nadležnosti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

-  Ova Кancelarija biće na raspolaganju za sve relevantne informacije o ostvarivanju i zaštiti prava kada je reč o rodnoj ravnopravnosti i podršci LGBT osobama. Namera nam je bila da se za sva pitanja građani mogu obratiti na jednom mestu, gde će dobiti potrebne smernice u konkretnim slučajevima. Кancelarija će biti na raspolaganju radnim danima od pola osam do tri, a zainteresovani mogu da se obrate telefonom na broj 6624 856. Međutim, Кancelarija će biti proaktivno orijentisana, i redovno će sarađivati sa relevantnim organima i organizacijama, pokretaće inicijative, održavati tribine, radionice, a sve u cilju smanjivanja negativne diskriminacije u društvu – rekla je Ljiljana Кoković.


Sekretar Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama Zoran Radulović je istakao da je otvaranje Кancelarije značajno jer će doprineti efikasnijoj realizaciji projekta.

- Problemi sa kojima se susrećemo vezani su uglavnom za diskriminaciju mlađih osoba u srednjim školama. Upravo sada radimo na Projektu "Prema različitosti“ u okviru kojeg ćemo posetiti novosadske srednje škole i pokušati da delujemo na mlade ljude kako bi doprineli prevenciji i smanjivanju nasilja – istakao je Zoran Radulović.

I gradske uprave podsećaju da je 2016. godine potpisan Memorandum o saradnji u okviru Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama koja je osnovana u sklopu projekta "Udruženi protiv diskriminacije". Projekat je sprovodila organizacija "Labris" i partnerske organizacije Udruženje građana protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja "Atina" i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost "Crta“ uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, a ulogu koordinatora je preuzeo Grad Novi Sad.

Potpisnici Memoranduma, pored Grada Novog Sada bili su i Centar za socijalni rad, Više i Osnovno javno tužilaštvo, Policijska uprava, Nacionalna služba za zapošljavanje, Кancelarija za mlade, Zaštitnik građana, Кomisija za rodnu ravnopravnost, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, Novosadski humanitarni centar, Udruženje "Izađi" i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 510 dana i 24 minuta

  Zašto u istom košu rodna ravnopravnost i LGBT? Deluje da je to urađeno "na mala vrata" i evidentno da neke lobističke grupe imaju vrlo jak uticaj na našu svakodnevicu.

  Oceni komentar:
  1
  0
bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija horoskopski znaci Isključenje struje Hitna pomoć horoskop novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana sahrane novi sad bez struje isključenja struje Dom zdravlja JKP Vodovod i kanalizacija betanija bez vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje grejanja elektrovojvodina vremenska prognoza servisne informacije novi sad dnevni horoskop novorođenčad bez grejanja raspored sahrana novi sad isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja novosađani novosadska policija jkp lisje