U planu rekonstrukcija ili izgradnja novog stadiona "Karađorđe"

U planu rekonstrukcija ili izgradnja novog stadiona "Karađorđe"

Stadion „Karađorđe” u Novom Sadu doživeće temeljne promene i rekonsktrukciju – najavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je naglasio, nakon sastanka s predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja, uslediće „lepa vest za ljubitelje sporta”.

– Sa Kancelarijom za javna ulaganja smo imali sastanak o Stadionu „Karađorđe”. Mislim da će i to biti lepa vest za ljubitelje sporta, da obezbedimo projekat i novac za izgradnju novog stadiona, na istoj lokaciji. Jedan moderan sportski stadion, kakav Novi Sad zaslužuje – izjavio je Vučević medijima. – Stadion „Karađorđe“ bi se gradio po sistemu „projektovanje i izvođenje”, s predviđenim parking-prostorom. Videćemo kakvi su predračuni i koliko će iznostiti takva investicija. Po nekim početnim idejama i nacrtima, predviđene su i dve etaže za parkiranje ispod zemlje. Sad je na projektantima da pokažu šta je realno i da se, spram ekonomskih mogućnosti, opredelimo za najbolju soluciju. Mislim da će se ići na izgradnju čisto fudbalskog stadiona, bez atletske staze, imajući u vidu da je u toku projektovanje Atletskog centra na Jugovićevu.

Moguće je da će biti izgradnja kompletno novog „Karađorđa” na istoj lokaciji. Možda će to biti jeftinije nego da rekonstruišemo postojeći. To je sad već pitanje struke  izjavio je gradonačelnik.

Po njegovim rečima, koncept je da „Karađorđe“, ako se ovaj projekat uspešno realizuje uz podšku Republike, postane klasičan fudbalski stadion, natkriven naravno, po standardima UEFA i FIFA.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDE

 

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan